Doğal güzelliğiyle dağcıların rotasında

Erzurum'a bağlı Şenkaya ilçesi sınırı içinde bulunan ve eşsiz bir doğal güzelliğe sahip olan Karanlıkdere Kanyonu, dağcıların tırmanış ve yürüyüş rotaları arasında yer alıyor.

SEYAHAT 05.12.2022, 18:15
Doğal güzelliğiyle dağcıların rotasında

TDF'nin (Türkiye Dağcılık Federasyonu) Ardahan ve Kars'taki mensuplarından meydana gelen 10 kişilik grup, taraftariu m24, uzun ve derin vadiler, kayalıklar ve mağaraların yer aldığı vadide doğa yürüyüşü gerçekleştirdi. 

Hazan renklerine bürünen vadide tabiatla iç içe güzel zaman geçiren dağcılar, etkinliği 10 kilometrelik yürüyüşle tamamladı.

"Burayı herkes görmeli"

TDF Ardahan Temsilcisi Muhammed Yıldırım, basın mensuplarına, Karanlıkdere Kanyonu'nun güzel tabiatını yakından görmek maksadıyla etkinlik düzenlediklerini ifade etti.

Kanyonun çok önemli bir gezi yeri olduğunu, bu sebeple başkalarının da bölgeyi görmesini dilediklerini söyleyen Yıldırım, "Hedefimiz bu ve bunun gibi yerleri keşfederek Doğu Anadolu Bölgesi'nin tanıtımını sağlamak. Buraya çok daha fazla yurttaşın gelmesini ve bu benzersiz doğal güzellikleri kendilerinin de deneyimlemesini istiyoruz. Bu dileklerle Karanlıkdere Kanyonu'na bütün yurttaşlarımızı bekliyoruz." sözlerini sarf etti.

Yorumlar (0)