Doğa tutkunlarının yeni rotası olacak

Bolu'ya bağlı Seben ilçesinde yer alan 12 kilometre uzunluğuna sahip Guz Deresi Kanyonu, oluşturulan üç kilometrelik yürüyüş yoluyla turizme kazandırılacak.

SEYAHAT 07.01.2023, 22:01
Doğa tutkunlarının yeni rotası olacak

Seben'e yaklaşık olarak beş kilometre mesafede bulunan, tarihi 3200 sene evveline dayanan Solaklar Kayaevleri mevkisinde yer alan kanyonun, turistik maksatlı ziyaret edilebilmesi için Kasım 2021 tarihinde çalışma başlatıldı.



Üç kilometrelik yürüyüş yolu yapıldı

Seben Kaymakamlığı, Seben Belediyesi ile Bolu Orman Bölge Müdürlüğünce gerçekleştirilen keşif yürüyüşünün ardından kanyonun üç kilometrelik kısmı turizm güzergahı olarak düzenlendi.

Etüt faaliyetleri ve proje çizimlerinin akabinde kanyonun üç kilometrelik bölümünde yürüyüş yolu yapıldı. 

Kış mevsimi sebebiyle ara verilen faaliyetlerin, bu sene kanyonun üzerine inşa edilecek seyir terasıyla birlikte tamamlanması öngörülüyor. 

Bölgenin yeri, barındırdığı kültürel ve tarihi güzelliklerle doğa tutkunlarının yeni rotası olacağı düşünülüyor. 



"İlçemiz turizmden hak ettiği payı alacak"

Seben Belediye Başkanı Fatih Kavak, basın mensuplarına, Yedigöller ve Abant milli parkları ile Gölcük Tabiat Parkı aracılığıyla her sene yüzbinlerce turistin ziyarette bulunduğu kentte Seben ilçesinin de gerçekleştirilen faaliyetlerle turizmden hak ettiği payı alacağını ifade etti. 

İlçede, Hoçaş Fosil Ormanı, Çeltikdere Kilisesi, Kınıkçı Kanyonu, 333 odalı Muslar Kayaevleri, Solaklar Kayaevleri, Seben Gölü gibi birbirinden güzel mekanların olduğunu söyleyen Kavak, Guz Deresi Kanyonu'nun en önemli turizm noktalarından biri olduğuna dikkat çekti.

Kavak, bahse konu kanyonun turizme kazandırılması amacıyla 2021 senesinde başlayan faaliyetlerin sonuna gelindiğini kaydederek, "Kanyon toplamda 12 kilometre uzunluğunda ve altıda üç zorluk düzeyinde. Kanyon, Bolu Orman Bölge Müdürlüğünce kentteki ilk ekoturizm güzergahı olarak ilan edildi. An itibarıyla projenin yüzde 75'lik bölümü olan köprüler, yürüyüş yolları ve teras tamamlandı. Allah'ın izniyle 2023'ün ilk aylarında kentte ilk ekoturizm güzergahının açılışını gerçekleştireceğiz." şeklinde konuştu.



"Ülkemizdeki tek fosil ormanı burada"

Seben'in, kent için çok önemli bir turizm destinasyonu olduğuna işaret eden Kavak, sözlerini şu şekilde sürdürdü:

"Seben denildiğinde akla ilk gelen tarım ve turizmdir. Turizmde bizler çok büyük bir envantere ve bölgenin en büyük gölüne sahibiz. Kınıkçı Kanyonu, 333 odalı Muslar Kayaevleri, Solaklar Kayaevleri var. Bitinya Krallığı'ndan kalan bir kilise var. Hoçaş köyünde ülkemizdeki ilk ve yegane fosil ormanı var. Bolu, Abant, Gölcük, Yedigöller'in yanında Seben Gölü ve Guz Deresi Kanyonu ile turistlerin ilgisini çeken bir kent olacak."

Kavak, faaliyetlerin an itibarıyla tamamlanmamasına karşın ziyaretçilerin bölgeye yoğun ilgi gösterdiğini sözlerine ilave etti.

Yorumlar (0)