Doğa tatilcilerinin gözdesi Kocayayla’da, yeni sezon başlıyor!

Afyon’a yaklaşık 92 kilometrelik bir mesafede bulunan Akdağ Tabiat Parkı sınırları içerisinde bulunan ve Sandıklı ilçesine bağlı Kocayayla’da turizm sezonu başlıyor. Özellikle doğa turizmini sevenlerin ilgi gösterdiği karavan ve kamp tatili yapmak isteyenlerin ilgi odağı olan Kocayayla, eşsiz bir doğa manzarasına sahip. 

SEYAHAT 25.04.2021, 11:54 26.04.2021, 09:30
Doğa tatilcilerinin gözdesi Kocayayla’da, yeni sezon başlıyor!

Afyonkarahisar’a 92 kilometre ve Sandıklı ilçesine ise 34 kilometre uzaklıkta yer alan Akdağ Tabiat Parkı’na bağlı Kocayayla’da, turizm sezonu yavaş yavaş başlıyor. Özellikle son dönemlerde doğa tatiline ve karavancılığa rağbetin artmasıyla beraber büyük ilgi gören Kocayayla, 1550 rakımlık bir yüksekliğe sahip. Kocayayla, Afyonkarahisar-Denizli il sınırları arasında bunmasıyla da dikkat çekerken, kampçıların da ilgi odağı olan bir turizm cenneti oldu. Bünyesinde meşe ağaçlarıyla çevrili alanları ve geniş karaçam ormanları bulunduran büyülü mekan, bünyesinde macera tutkunlarının çok sevdiği Tokalı Kanyon ile de dikkat çekiyor.



Doğa içinde tatil

Yaban hayatının en detaylı şekilde gözlemlenebildiği kanyonun yanı sıra, bölgede konaklamak isteyerek tatil yapmak isteyenler için de seçenekler mevcut. Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından Kocayayla’ya yaptırılan sosyal tesisler bulunurken, aynı zamanda yapay göletin doğayla uyumu da dikkat çekiyor. Kocayayla’da konaklamak isteyenler, güneş panelleriyle enerjisini sağlayan bungalov evlerde kalabiliyorlar. Yerli turistlerin özellikle doğa tatili yapmak isteyenlerin uğrak alanı haline gelen Kocayayla, geçtiğimiz yıl tamı tamına 100 bin kişi tarafından ziyaret edildi. Ramazan Bayramı’nın gelmesiyle beraber yeniden açılacak olan büyülü doğa harikası Kocayayla, pandemiden uzak ve izole bir tatil imkanı sunuyor.



Ramazan Bayramı’nın gelmesiyle yeni sezon başlayacak

Yüksek kesimlerinde karların hala bulunduğu Akdağ Tabiat Parkı’nda, tam anlamıyla bahaer dönemi başladı. Ziyaretçilerin bu ala oldukça ilgi gösterdiğini belirten İl Kültür ve Turizm Müdürü Mehmet Tanır, Endemik bitkilerle beraber yaban hayatının burada gözlemlenebildiğini söyledi. Tokalı Kanyon’da trekking sporunun yapılabildiğini söyleyen Tanır, eşsiz manzaranın seyrinin zevkini çıkarıp keyifli bir gün geçirilebileceğini de sözlerine ekledi. Kocayayla’daki tesislerde yen dönem hazırlıklarının sürdüğünü belirten Sandıklı Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Hasan Kaşdaş, Ramazan Bayramı ile beraber yeni sezonun burada başlayacağını sözlerine ekledi.

 

Yorumlar (0)