Doğa harikası Perşembe Yaylası nerede, nasıl gidilir?

Türkiye’nin eşsiz doğa güzelliklerinden biri olan ve menderesleriyle ünlenen Perşembe Yaylası, her geçen gün popülerliğini artırmaya devam ediyor. Pek çok faaliyetin yapılabildiği 1500 rakımlı yayla, manzarasıyla ziyaretçilerini büyülüyor. Peki, Perşembe Yaylası nerede? Perşembe Yaylası’na nasıl gidilir? İşte detaylar…

SEYAHAT 12.11.2022, 14:13 14.11.2022, 09:36
Doğa harikası Perşembe Yaylası nerede, nasıl gidilir?

Özellikle doğa tutkunlarının ve fotoğraf meraklılarının uğrak yeri olan Perşembe Yaylası, kendine özgü eşsiz manzarası, dinlendirici ortamı ve tertemiz havasıyla büyük ilgi görüyor. Her sene hem yurt içinden hem de yurt dışından binlerce turistin ziyaret ettiği doğa harikası yayla, menderesleriyle de dikkat çekiyor. Peki, Karadeniz’in en güzel yaylalarından biri olan Perşembe Yaylası hangi şehirde? Perşembe Yaylası’na nasıl gidilebilir? İşte cevaplar…

Perşembe Yaylası hangi şehirde?

Perşembe Yaylası, Ordu ilinin Aybastı ilçesinde yer almaktadır. 

Perşembe Yaylasına nasıl gidilir?

Perşembe Yaylası’na hem şahsi araçlarla hem de toplu taşıma vasıtasıyla ulaşmak mümkündür. Şahsi araçlarla Perşembe Yaylası’na ulaşmak isteyenler, Ordu sınırına girdikten sonra Perşembe Yaylası tabelalarını takip ederek kolaylıkla bu turistik merkeze ulaşabiliyor. Navigasyon vasıtasıyla da Perşembe Yaylası’na sorunsuz bir şekilde gidilebiliyor. Şahsi araçları olmayanlar için, şehir merkezinden kalkan minibüsler ve otobüsler bulunuyor. Bu araçlar, sizi Perşembe ilçesine kadar getiriyor. Perşembe ilçesinde ikinci bir aktarma yaparak buradaki minibüslere binmeniz gerekiyor. Perşembe ilçesinden doğa harikası yaylaya yaklaşık 30 dakika içerisinde kolaylıkla ulaşılıyor. Bunun yanı sıra şehir merkezinde bulunan tur şirketleri ile de anlaşarak Perşembe Yaylası’na doğrudan ulaşabilirsiniz. 

Perşembe Yaylası’nın özellikleri

Aybastı ilçesine 17 kilometre uzaklıkta olan Perşembe Yaylası, 1500 rakımlıdır. Özellikle yaz aylarında yerli ve yabancı turistler tarafından yoğun ilgi görmektedir. Doğa harikası yaylanın içerisinde yemyeşil bir bitki örtüsü bulunmaktadır. Menderesleriyle kendine hayran bırakan Perşembe Yaylası, şehrin en büyük turizm gelirini sağlayan merkezdir. Yaz aylarının yanı sıra ilkbahar mevsiminde de yoğun ilgi gören doğa harikası yayla, son dönemde popülerliğini iyice artırmış durumdadır. 

Perşembe Yaylası, Malazgirt Savaşı sonrası Türklerin Anadolu’da yerleştiği ilk yaylalar arasında yer almaktadır. İçinde çok sayıda doğal göl bulunan turistik yayla, şelaleleriyle de ünlüdür. Karadeniz’in en çok turist çeken yaylaları arasında yer alan Perşembe Yaylası’nın içinde pansiyon ve apart tarzı konaklama alanları da bulunmaktadır. Bu sayede turistler yalnızca günübirlik değil, 2-3 günlük ziyaretlerde de planlayabilmektedir. Doğa harikası yaylanın içinde restoranlardan marketlere kadar gündelik yaşama dair hemen hemen her ihtiyacı giderecek işletme mevcuttur. Perşembe Yaylası, özellikle doğa tutkunları ve fotoğraf meraklıları tarafından yoğun ilgi görmektedir. 

Yorumlar (0)