Doğa fotoğrafçılarının uğrak noktası

Kastamonu'ya bağlı Daday ilçesinde yer alan Ballıdağ'ın karlı ormanları görüntülendi.

SEYAHAT 05.02.2023, 22:24 06.02.2023, 14:32
Doğa fotoğrafçılarının uğrak noktası

Uzun bir süredir beklenen kar yağışının bölgede başlamasıyla birlikte meşe ve çam ağaçlarıyla kaplı 1.570 metre rakıma sahip Ballıdağ, beyaz örtüyle kaplandı.

Bölgedeki en yüksek noktalardan biri olan dağda, kar kalınlığının 30 santimetreye yaklaştığı görüldü. Tabiat fotoğrafçıları karla kaplı ormanların fotoğraflarını çekebilmek için sıklıkla bölgeyi ziyarette bulunuyor.



"Ballıdağ harika bir fotoğraf veriyor"

Fotoğraf çekmek amacıyla bölgeye gelen tabiat fotoğrafçılarından Cebrail Keleş, basın mensuplarına, özlenen ve beklenen karın sonunda geldiğini ifade etti.

Kentin çok özel bir coğrafyada olduğunun altını çizen Keleş, "Burası bilindiği gibi fotoğrafçılara apayrı güzellikler sunuyor. Özellikle kış mevsiminde, ister Ballıdağ ister Yaralıgöz isterse Ilgaz. Bir tabiat fotoğrafçısı ne denli güzellik istiyorsa her birini gözler önüne sunan harika bir fotoğraf stüdyosu. Bizlerin de kar yağar yağmaz ilk geldiğimiz noktalardan biri Ballıdağ. Ağaçlarının üzerine kar yağdığı zaman Ballıdağ harika bir fotoğraf veriyor. Hem fotoğraf çekme keyfini hem de kar keyfini en güzel şekilde yaşadığımız noktalardan biri. Bütün tabiat fotoğrafçıları için burası eşsiz bir yer." diye konuştu.

Tabiat fotoğrafçısı Yunus Özel ise bölgeye hayran olduğunu vurgulayarak, "Kar yağdığı zaman fotoğrafçıların en fazla uğradığı noktalardan biri burası. Fotoğraf çekmek amacıyla geliyoruz. Çok güzel fotoğraflar ortaya çıkıyor. Manzarası ve tabiatı çok güzel." sözlerini sarf etti.

Yorumlar (0)