Datça'nın Akdeniz tarafındaki duraklar: Yolculuk başlasın!

Datça'nın hem Ege tarafında hem de Akdeniz tarafında en az Datça kadar güzel yerler vardır ve bugünkü yazımızda Akdeniz tarafında olan durakları sizler için derledik.

SEYAHAT 08.07.2020, 17:50 08.07.2020, 18:01
Datça'nın Akdeniz tarafındaki duraklar: Yolculuk başlasın!

Datça Yarımadası, Türkiye'deki en güzel noktalardan biri diyebiliriz. Yarımada, aslında pek de geniş değil ama bir taraftan da Ege’yi ve Akdeniz’i de görebilirsiniz. 

Yarımada, meşhur tatil beldesi Marmaris'e arabayla bir saatten az bir mesafededir, ancak bir kez yola çıktıktan sonra başka bir ülkeye gidiyormuşsunuz hissi verir. Şimdi de Datça’nın Akdeniz tarafında görülecek ve kamp yapılabilecek yerleri anlatalım!

İnbükü

Aracınızı park edebileceğiniz organize kamp alanları ile burası, çadırınızı atmak ve kamp yapmak için harika bir mekandır. Duşlar, tuvaletler, çamaşır makineleri, elektrik, kafeterya ve daha pek çok şey var. Ayrıca, yakınlarında tatlı suya sahip bir kaynak suyu da var; boş bir su şişesini ücretsiz doldurabilir ve deneyebeileceğiniz en lezzetli suyu içebilirsiniz.

Kurucabük

Kurucabük, pek çok insanın bilmediği bir kum plajıdır. Tüm kıyı şeridini kaplayan tekneler için bir rıhtımı ve palmiye ağaçları olan küçük bir iskelesi var. Plajın hemen arkası tamamen orman, bu yüzden buraya gelip temiz havanın tadını çıkarmayı kaçırmayın. Burası oldukça tenha ve denizi de gerçekten sakin; kamp yapmap için yer bulma sorunu yaşamayacaksınız. 

Aktur

Aktur, kamp alanları, kafeler ve restoranlar ile oldukça gelişmiş bir tatil beldesidir. Denizi kasım ayında bile ılıktır hatta haziran ayından bile sıcaktır çünkü tüm yaz boyunca ısınmıştır. Bu belde pek de nemli olmaz; güneşlenmek ve rahatlamak için harika bir yerdir. 

Kargı Koyu

Kargı koyu, Datça kasabasının hemen dışındadır ve son yıllarda gittikçe daha popüler hale gelmiştir. Çok sayıda restorana ve kafeye de sahip. İsteyenler için ilginç ve renk renk çakıl taşlarıyla kaplı hoş bir plajı da bulunmaktadır. Burada, pek çok ördeğin evi olan bir dere vardır ve yakınlarında da amatör balıkçıların balık tutabileceği yerler de vardır. 

Mesudiye

Mesudiye, Hayıtbükü, Ovabükü ve Kızılbük gibi dünyanın en nefes kesici koylarından bazılarına sahiptir. Yeşilliklerle çevrili bu tenha koylar,  tatilciler için pek çok olanak sunuyor. Konaklama yerlerini konukevleri ve daireler karşılamaktadır ve aile işletmesi olan ve yerel yemekler sunan restoranlara sahiptir. Plajlar, en yoğun dönemlerde bile asla kalabalık olmaz ve suyu oldukça sakin ve temizdir.

Yorumlar (0)