Dağcıların yeni rotası

Kars'a bağlı Kağızman ilçesinde peribacalarını andıran tepeleri, sarp kayalıkları ve doğal güzellikleriyle dikkatleri üzerine çeken Karagüney Kanyonu, doğa tutkunlarının yeni gözdesi olmayı bekliyor.

SEYAHAT 30.11.2022, 22:48 01.12.2022, 17:16
Dağcıların yeni rotası

Iğdır-Kars sınırlarının kesiştiği Aras Vadisi'nde yer alan kanyonda doğa sporları, trekking ve foto safari için uygun alanlar bulunuyor.

"Tüm dağcılara öneriyorum"

Zirve Doğa Sporları ve Dağcılık Kulübü mensubu Ali Öztürk, basın mensuplarına, kulüp olarak Iğdır ve Kars'ta yeni rotalar için gezi organize ettiklerini dile getirdi.

Aras Vadisi yanında yer alan Karagüney Kanyonu'nda da ilk defa yürüyüş yaptıklarını söyleyen Öztürk, "Harika bir kanyon ve güzel bir vaha. ABD'deki Arizona eyaletinde yer alan çölleri hatırlatıyor. Gerçekten harika görüntülerle karşılaştık. Burası, hem kaya tırmanışı hem de doğa yürüyüşü yapmak isteyenler için muhteşem bir yer. Bütün dağcıların gelip buraları görmesini öneriyorum." şeklinde konuştu.

"Keşfedilmemiş bir güzellik"

Doğa fotoğrafçısı Harun Cengiz ise çıktıkları doğa yürüyüşüyle birlikte Karagüney Kanyonu'nu ilk defa gördüğünü kaydetti.

Kanyonun doğasıyla büyük hayranlık uyandırdığını dile getiren Cengiz, "Burası ABD'deki Arizona eyaletinde yer alan çölleri anımsatan bir doğaya sahip. Keşfedilmemiş bu eşsiz güzelliği herkesin gezip görmesini öneriyorum." diye konuştu.

Yorumlar (0)