Çin Seddi’ni andırıyor: İmranlı’daki yapı, ziyaretçilerin ilgisini çekiyor!

Sivas’ın İmranlı ilçesine bağlı bölgede bulunan ve Gelenli köyüne bağlı bölgede bulunan doğal yapı, herkesin dikkatin çekiyor. Çevredeki vatandaşların ‘Çin Seddi’ ne benzettiği yapı, 15 kilometrelik doğal bir set olarak ziyaretçilerin ilgisini çekiyor.

SEYAHAT 29.04.2021, 16:43 30.04.2021, 14:30
Çin Seddi’ni andırıyor: İmranlı’daki yapı, ziyaretçilerin ilgisini çekiyor!

Türkiye’nin ‘Çin Seddi’ olarak tanımlanan doğal yapı, adeta dikkatleri üzerine çekiyor. Sivas’ın İmranlı ilçesinde bulunan dev yapı, Çin’in simgesi haline gelen ‘Çin Seddi’ne olan benzerliğiyle ziyaretçilerin ve yöre halkının ilgi odağı oldu. İlginç görüntüsüyle dikkatleri üzerine çeken doğal yapı, İmranlı ilçesine bağlı Gelenli köyünde bulunuyor.



Ziyaretçilerin ilgi odağı oldu

Yüksekliği kimi zamanlarda 50 metreye ulaşan yapı, parçalı olarak da 15 kilometre uzunluğunda doğal bir set olarak dikkat çekiyor. Ne şekilde ve nasıl oluştuğu konusunda hiçbir bilgi bulunmayan doğal set hakkında, bir bilgi de bulunmuyor. Oluştuğu gibi duran ve bir ad da verilmeyen set şekildeki yapı, Sivas’ta ziyaret edenlerin ilgi odağı haline geldi.



Çin Seddi’ne çok benziyor

Dağların ortasında bulunan büyülü yapının, yöredeki ve köydeki halk tarafından turizme kazandırılması isteniyor. İki ayrılan bir görüntüye sahip kayalıklardan oluşan doğal set, Çin ülkesinde, ülkenin kuzeybatısına uzanan ve dünyanın en uzun savunma duvarı olarak dikkat çeken ‘Çin Seddi’ne çok benziyor. yer yer 60 metrelik bir yüksekliğe ulaşan doğal yapı, doğaseverlerin ilgisini çekmeye devam ediyor.

Yorumlar (0)