Çıldır Gölü’nde kutupları aratmayan buz kristalleri ortaya çıktı!

Doğu Anadolu’nun incisi haline gelen ve yüzeyi tamamen donan Çıldır Gölü’nde, yeni ve enteresan görüntüler ortaya çıktı. Bölgede kasırgadan dolayı buz kütleleri parçalandı ve kristalize bir şekilde parçalar sahile vurdu.

SEYAHAT 24.12.2020, 13:07 24.12.2020, 13:13
Çıldır Gölü’nde kutupları aratmayan buz kristalleri ortaya çıktı!

Kars ve Ardahan’ın sınırları içerisinde yer alan ve Van Gölü’nden sonra Doğunun ikinci büyük gölü olan Çıldır Gölü, soğuk kış günlerinde yüzeyi tamamen donmuş olarak dikkat çekmişti. Göl yüzeyinde yürüyüp fotoğraf çektiren ve atlı kızakçılık yapan ziyaretçiler, ortaya renkli görüntüler çıkarmıştı. Şimdi ise göl yüzeyindeki buz tabakası, bölgede yaşanan çıkan kasırga sonucunda parçalandı. 


Bölgede bu mevsimde lodos esmesi, şaşkınlığa uğrattı


Parçalanma sonucunda ise gölde enteresan görüntüler oluştu. Parçalanan buz kütleleri, kristalize bir biçimde göl kıyısına vurdu. Antarktika ve kutup bölgesini aratmayan görüntülere, bölgedeki yerel halk da oldukça şaşırdı. Yerel halk, bu mevsimde buzun çözülmesine ilk kez şahitlik ettiklerini ve lodosun esmesine şaşırdıklarını belirtti. 

Pandemi sürecinde ve buz kütlelerinin de oluşmasıyla Çıldır Gölü’ne gelen turist sayısında da azalma yaşandı. Sessiz kalan Çıldır Gölü, şu sıra adeta bir kristal göl haline geldi. Bölgede hava durumu ise sıfırın altında seyretmeye devam ediyor. 

Yorumlar (0)