Cennet gibi bir yerde tatil: Alanya

Alanya'nın sunduğu eğlenceye, tarihe ve mükemmel bir tatile hazır mısınız?

SEYAHAT 12.12.2019, 19:20
Cennet gibi bir yerde tatil: Alanya

Akdeniz güçlerinin bir arada kalması için kullanılan ve eski bir sahil üssü olan Alanya, son yıllarda patlama yarattı ve güneşi hissetmek isteyen turistler için bir cennet haline geldi. Akdeniz'in önemli turistik yerlerinden biri olan bu cennet, zengin bir tarihe, kültürel mirasa ve modern olanaklara sahip olup güneş, kum ve denizin keyfini çıkarmanızı sağlıyor.

Alanya Kalesi

Alanya'nın kayalık yarımadasını çevreleyen bir Selçuklu dönemi kalesidir ve UNESCO Dünya Mirası listesine girmeyi beklemektedir. Kentin ve Kilikya dağlarının muhteşem manzarasının tadını çıkararak Tophane semtinin sarp sokaklarından kaleye tırmanabilirsiniz. İçinde 400 kadar sarnıç bulunan çok sayıda kalıntı ve  küçük bir 11. yüzyıl Bizans kilisesinin kabuğu bulunan İç Kale vardır.

Kleopatra Plajı

Kale manzarasına, altın kumlara ve mükemmel bir denizi olan Kleopatra Plajı, kentin en iyi plajıdır. Ancak, Alanya'nın ana plajları da yeterince iyi (merkezin doğusundaki yoğun bir ana yoldan geçmelerine rağmen). Teleferik kullanarak da kaleden Kleopatra Plajına ulaşabilirsiniz.

Damlataş Mağarası

Bu mağara, genellikle Alanya limanından çıkan birçok gezi teknesi tarafından yüzme molasında kullanılır. İsmine rağmen, mağara içindeki su yüzeyindeki ışıltılı etki aslında yansıyan ay ışığından kaynaklanıyor.

Kırmızı Kule

İskele Caddesi'nin alt ucunda, yaklaşık 30 metre çapında ve 30 metre yüksekliğinde olan beş katlı savunma kulesi bulunmaktadır. 1226 yılında Selçuklu Sultanı Alaeddin Keykubad (Alanya Kalesi'ni de inşa eden sultan) tarafından yaptırılmıştır ve Ermeni kontrolündeki kentin padişahlara teslim edilmesinden sonra kurulan ilk yapıydı. Şimdi, kentin sembolü haline gelmiştir. Çatıya tırmandığınızda karşınızdaki manzaraya inanamayacaksınız.

Korsanlar Mağarası

Yerel efsaneye göre bir zamanlar gizli bir tünel, bu mağarayı Alanya Kalesi'ne bağlıyordu ve korsanların hazinelerini gizlemeleri için kullanılıyordu. Birçok gezi teknesi, bu mağaranın yakınlarında durur ve böylece, yolcular mağara içinde yüzebilir.

Yorumlar (0)