Büyüleyici atmosferi ile Antalya'nın incisi: Kaş

Yaz tatili için en iyi adreslerden biri olan Kaş, berrak deniziyle ve upuzun kumsallarıyla görenleri büyülüyor.

SEYAHAT 26.12.2019, 15:50
Büyüleyici atmosferi ile Antalya'nın incisi: Kaş

Badanalı evleri, enfes kumsalları, Çukurbağ Yarımadası'nda yatan büyük ve küçük koyları, Akdeniz'in turkuaz suyu, pitoresk manzarası ve Yunan Meis adasından neredeyse bir taş atımı uzaklığı ile Kaş, her mevsimde farklı bir güzellik sunuyor. Antalya bölgesini sevenler, Kaş’a yapacakları ziyaretlerini şimdiden planlamakla meşguller.  

Kaş’a ulaşım

Antalya kentine yaklaşık 190 km uzaklıktaki Kaş, batıda Fethiye, doğuda Demre ve kuzeyde Elmalı ile çevrilidir. Kaş'a sadece 2100 metre uzaklıkta Yunan Adası Meis yer almaktadır. Kaş'ın 70 km uzunluğunda bir kıyısı vardır ve kara veya deniz yoluyla ulaşmak için de birçok bağlantı bulunmaktadır. Fethiye'den karayolu ile yaklaşık bir saat ve Antalya havaalanından iseiki saat sürüyor. Fethiye'den gelen küçük tekneler, yaz aylarında ziyaretçileri deniz yoluyla Kaş'a taşıyorlar. 

Gitmek için en iyi zamanlar

Kaş'ta Akdeniz iklimi hakim; yazlar sıcak ve kurak, kışlar ılıman ve yağışlıdır. Kaş, kışın sıcaklığın sıfırın altına düşmediği Türkiye'nin tek merkezidir, bu nedenle turizm tüm yıl boyunca aktiftir. Kaş'ı ziyaret etmenin ve tatil yapmanın en iyi zamanı ise ekim ve kasım aylarıdır.

Tarihi kalıntılar

Kentin antik Merkez Likya bölgesinin Antiphellos üzerine inşa edildiği kalıntılardan geriye çok bir şey kalmamıştır. Meis Adasına bakan ve Akropolis olarak bilinen kentin duvarları bugün hala görülebilir. Yarımadanın batı kesimine giden yolun sağ tarafında denize bakan Antiphellos Tiyatrosu çok iyi durumdadır. Kaş'ın en önemli anıtı, pazar caddesinde görünen tek bloktan yapılmış uzun bir lahittir. Likya dilinde olduğu için lahit üzerinde sekiz satırlık metin okunamamıştır ve kime ait oldukları bilinmemektedir . Bu nedenle, insanlar ona Kral Mezarı adını vermişlerdir. Kaş, güzel ve uzun kumsallara sahip doğal bir cennettir. Bu arada Kaputaş Plajı da dünya harikalarından biridir. Kaş çevresinde 6 mağara vardır ve aralarında en ünlüsü, yaklaşık 18 km uzaklıktaki Güvercin Mağarası’dır.

Büyüleyici plajlar

Kaputaş, Kaş'ın yaklaşık 18 km batısında bulunan ve şimdiye kadar ziyaret edebileceğiniz en güzel plajlardan biridir. Kaputaş, bir dağ koyunda sıkışmış orta boy bir plajdır. Eğer bir scooter veya bir araba varsa ulaşım oldukça kolay olacaktır. Alternatif olarak, yaz aylarında otogardan birçok minibüs de kalkıyor. Kaputaş ile ilgili eşsiz şey, tatlı dağ suyunun denizle buluştuğu yerin çarpıcı rengidir. Oldukça büyülü.

Harika bir dalış merkezi

Kaş'ta harika dalış ve şnorkelli yüzme yerleri de bulunmaktadır. Denizin dibi açıkça görünmektedir ve bol miktarda balık ve dev kaplumbağalar vardır. Bölgede bir kanyon, birkaç resif ve iki uçak batığı da dahil olmak üzere çeşitli kalıntılar bulunmaktadır ve dalış yaparsanız bunları keşfetmeniz de oldukça mümkün.

Yamaç paraşütü

Yamaç paraşütü herkes için olmayabilir ama bir adrenalin bağımlısı iseniz Kaş, yamaç paraşütü için harika bir yerdir. Paraşütle atladıktan sonra manzaradan büyülenip korkunuzu unutacağınıza eminiz. 
 

Yorumlar (0)