Bursa’da saklı cennet: Karacabey Longozu 

Yeşilin bin bir tonunu, Orta Asya’nın ünlü yılkı atlarını, nilüferlerle bezeli gölünü, suyunda serinleyen inek ve mandarları kendinde barındıran Karacabey Longozu, Bursa’nın saklı cenneti olarak biliniyor. 

SEYAHAT 21.05.2021, 10:51 22.05.2021, 14:07
Bursa’da saklı cennet: Karacabey Longozu 

Bursa Karacabey’de bulunan, sakinliği ve ferah ormanları sayesinde özellikle Covid-19 salgını döneminde insanların izole tatil yapmak için tercih ettiği Karacabey Longozu yeşilin bin bir tonunu barındıran örtüsü ile büyülüyor.



Marmara Denizi kıyısından bulunan, Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından koruma altına alınmış Karacabey Longozu, hem mandaların hem de kuşların beslenmesi için elverişli bir yer. İzmir’den Bursa’ya bir asır önce göç eden Yörüklerin yanlarında getirdiği Orta Asya kökenli yılkı atlarına ve Anadolu ırkından gelen ineklere kapılarını açan Longoz, doğanın kalbi konumunda.



Saklı bir orman 

Büyük sazlıkları, asırlık ağaçları, su birikintileri ve kumlu yolları ile Dalyan Gölü’ne çıkan bu cennette avlanmak yasak. Bu sebeple de yakın köylerdeki hayvanlar, buraya, otlamaları için getiriliyor. Endemik bitki türleri, nilüferleri ve yabani memelileri ile doğa belgeseli izliyormuş hissi uyandıran bu ortam, huzur içinde kamp yapmak isteyenlerin uğrak mekanı.



“Ülkenin doğal laboratuvarı”

Karacabey Belediyesi Başkanı Ali Özkan: “Salgın sürecinde insanlar tatil alışkanlıklarını değiştirmek zorunda kaldı. Özellikle toplumdan izole, doğa ile iç içe olan yerleri tercih etmeye başladılar. Karacabey Longozu da bu mekanlardan biri oldu. İnsanlar burada izole şekilde tatil yaparak rahat nefes alıyorlar. Ihlamur ormanları, Uluabat Gölü, Eskikaraağaç Leylek Köyü ve Longoz oldukça dikkat çekiyor. Buraların el değmeden gelecek nesle aktarılabilmesi için uğraşıyoruz. 300’e yakın kuş türü ve diğer hayvanları ile bu Longoz, ülkemizin doğal laboratuvarı konumunda.” 

Yorumlar (0)