Burası Mars değil, Sivas

'Dünyadaki Mars' olarak isimlendirilen Eğribucak kayalıkları büyüleyici görünümüyle dikkatleri üzerine çekerken, her geçen gün ilgi odağı olmaya devam ediyor...

SEYAHAT 28.07.2021, 21:32 29.07.2021, 15:06
Burası Mars değil, Sivas

Sivas şehir merkezine 23 kilometre uzaklıkta bulunan Eğribucak kayalıkları, rengi ve şekilleri ile araştırmacıların ve turistlerin ilgisini çekiyor. 'Dünyadaki Mars' olarak da isimlendirilen kayalıklar, kente gelen yurttaşların uğrak yerlerinden biri haline geldi. Doğaseverlerin de vazgeçilmez mekanlarından olan kayalıklar, güzelliğiyle adeta büyülüyor. Mars’ı andıran renk tonu ve yüzeyi ile eşsiz bir görünüme sahip olan Eğribucak kayalıkları turizme kazandırılmayı bekliyor. SADAK (Sivas Doğa Sporları Kulübü) üyeleri de buraya gelerek yürüyüşler gerçekleştirip kamp yapıyor. Eğribucak kayalıklarına gelen yurttaşlar büyüleyici güzelliği ölümsüzleştirmeden de gitmiyor.

"Çok enteresan bir yer"

SADAK Başkan Yardımcısı Zeki Söylemez, bu mekanın harika bir yer olduğunu ve sık sık geldiklerini dile getirerek, “Burası çok enteresan bir yer. Kanyonları var ve farklı bir kaya yapısına sahip. 3 farklı renkte kaya türü mevcut. Bu renkler yağışlı havalarda daha net belli oluyor. Muazzam bir yürüme parkuru. Doğa yürüyüşü, kamp ve düğün fotoğrafı için burayı tercih ediyorlar." dedi.  

“Burayı turizme kazandırmak istiyoruz”

Söylemez, söz konusu bölgeyi turizme kazandırmak için devamlı olarak faaliyetler düzenlediklerini söyleyerek, “Bizim hedeflerimizden bir tanesi de bu bölgeyi doğa turizmine kazandırmak. Burada devamlı olarak faaliyetler yapıyoruz, kamplar düzenliyoruz." diye konuştu. 

Mersin'den gelen bile var

Mersin’den Sivas’a geldiklerini dile getiren Sıla Çavdar, “Burayı internette görmüştüm ve çok merak etmiştim. Mersin'den geldik ve çok beğendik." sözlerini sarf etti. 







Yorumlar (0)