Buram buram tarih kokan Mardin’de turizm sezonu başladı!

Bünyesinde bulundurduğu tarihi mekânlarıyla her yıl binlerce turist ağırlayan Mardin kenti, 2021 yılının yeni turist sezonunun açılışı için heyecan yaşıyor. Tarihi kent, yakın zamanda Rus turistleri ağırlayacak.

SEYAHAT 19.03.2021, 13:41
Buram buram tarih kokan Mardin’de turizm sezonu başladı!

Zengin içerikleriyle birçok tarihi içinde barındıran medeniyetler eşiği Mardin, 2021 turist sezonunu açıyor. Bünyesinde ‘Deyrulzafaran Manastırı’, ‘Tarihi Ulu Cami’, ‘Kasımiye Medresesi’, ‘Mardin Kalesi ve Müzesi’ gibi tarihi noktaları bulunduran Mardin, yerli ve yabancı bir çok turisti ağırlamayı amaçlıyor. Turizm sezonu öncesinde tüm hazırlıkların tamamlandığı Mardin’de, salgına rağmen ilgi görüyor.

Turizm kapasitesi hakkında gelişmeler yaşandı

Pandemi nedeniyle tüm salgın koşullarının alındı Mardin’de ziyaretçiler; tarih, kültür ve inancın bir araya geldiği birbirinden ilginç noktaları keşfedecek. Birkaç ay içerisinde otellerinde dolabileceğini ve ili ziyaret edeceklerin acele etmesi gerektiğini belirten Mardin Valisi Mahmut Demirtaş, günler geçtikçe ildeki turizm kapasitesinin büyüdüğünü belirtti.

Mardin Turizm ve Otelciler Derneği Başkanı Özgür Gürgör ise, Rus vatandaşların Mardin’i ziyaret edeceklerini belirtti. Geçen yıl salgının başlangıcı nedeniyle ziyaretçi sayısının beklenenin altında kaldığını söyleyen MARTOD başkanı Gürgör, Nisan ayı başında ayrıca turizm acentelerinin geleceğini söyledi. Bu bağlamda Mardin’deki tanıtım ve otel kapasiteleri hakkında toplantılar yapılacağını belirten Gürgör, Rusların Mardin’i “Gerçek bir açık hava müzesi" olarak tanıttıklarını belirtti.

Yorumlar (0)