Bulgar ve Yunanlar, kışlık alışverişleri için Edirne'ye akın etti

Türk Lirası karşısında para birimleri daha değerli olduğu için sınır komşumuz Bulgarlar, Edirne'ye sık sık gelerek; tekstil, ilaç ve gıda ürünlerini satın alarak ülkelerine dönüyor. 

SEYAHAT 24.09.2022, 17:15 26.09.2022, 09:58
Bulgar ve Yunanlar, kışlık alışverişleri için Edirne'ye akın etti

İhtiyaçlarını kapı komşusu Türkiye'den karşılamayı alışkanlık edinen Bulgarlar, yaptıkları alışverişlerle buradaki esnafı mutlu ediyor.

Bulgaristan’ın "Bağımsızlık Günü" kutlamaları kapsamında resmi tatili fırsat bilen Bulgar vatandaşlar, Edirne’ye akın etti.

Bulgaristanı soğuk bir kış bekliyor

Ukrayna-Rusya savaşı sebebiyle enerji krizi yaşayan ve doğalgazsız kalacak Avrupa ülkelerinden biri olan Bulgaristan vatandaşları, yaklaşan kış için önlem almaya başladı.

Kışa hazırlık yapılıyor

Bulgarlar ısınma problemi yaşayacaklarını düşündükleri kış mevsimi için kazak, mont, bot ve hırka gibi ihtiyaçlarının dışında yorgan ve battaniye gibi ev eşyalarını da Edirne’den almaya başladı.

Esnafın yüzü gülüyor

Edirne’ye alışveriş için sabahın erken saatlerinden itibaren gelen Bulgar ve Yunan turistlerin dışında çevre illerden gelen vatandaşlar da esnafın yüzünü güldürüyor.

Yaz aylarında sınır kapılarında ortaya çıkan gurbetçi yoğunluğu sebebiyle kente gelemeyen Bulgar turistler kış mevsiminin yaklaşmasıyla ihtiyaçlarını karşılamak üzere Edirne’ye akın ediyor.

Alınan mallar bagajlara sığmıyor

Sabahın erken saatlerinden sonra kente gelerek çarşı ve pazarda tezgâhları didik didik eden Bulgarlar, aldıklarını araçlarının bagajlarına yerleştirip şehirden ayrılıyor.

İhtiyaçlarımızı aldık

Bulgaristan’dan gelen Musa Musalova, “Şampuan, kıyafet aldık ne gördüysek aldık. Patates, salata ve domates ne ihtiyacımız varsa aldık.” sözlerini kullandı.

"Kışın lazım olacak ihtiyaçlarını alıyorlar"

Kış mevsiminin başladığını söyleyen pazar esnafı Yusuf Kul, “Bütün Bulgar vatandaşlarımız kışlık alışverişini yapmak için geldi. Burada yoğunluk var. Bu ara hepsi kışlık ihtiyacını almak için geliyor. Ayakkabı, mont gibi kışın kullanacağı ihtiyaçlarını alıyorlar.” sözlerini kullandı.

"İnşallah böyle devam eder"

Bulgar vatandaşların bütün alışverişlerini Edirne’den yaptığını söyleyen Metin Reze, “İşlerimiz hareketlenmeye başladı. İnşallah bundan sonra da böyle devam eder. Ayakkabı, mont, bot, pantolon, takım ve eşofman gibi ihtiyaçlarını alıyorlar.” sözlerini kullandı.

"Kışlık alışverişimizi yapacağız"

Bulgaristan’dan gelen Melek Bent, “Ayakkabı, perde ve çocukların ihtiyaçlarını aldık. Edirne’de kışlık alışverişimizi de yapacağız.” ifadelerine yer verdi.

"Çocukların ihtiyaçlarını aldık"

Kışlık alışverişlerini yapacaklarını ifade eden Yakup Durmaz, “Şimdilik çocukların ihtiyaçlarını aldık. İhtiyaçlarımızı yavaş yavaş almaya başladık. Ev ve kışlık ihtiyaçlarımızı alıyoruz.” açıklamasını yaptı.

Yorumlar (0)