Bu yaz mutlaka görmeniz gereken 20 tatil rotası…

Dünyada görülmeye ve keşfetmeye değer birbirinden güzel çok fazla yer var. Bu yaz siz de yeni yerler görmek ve keşfetmek istiyorsanız ‘‘mutlaka görmeniz gereken 20 harika rota’’ listesine bakmadan geçmeyin.

SEYAHAT 05.07.2022, 12:22 05.07.2022, 18:24
Bu yaz mutlaka görmeniz gereken 20 tatil rotası…

Yeni kültürler ile tanışmaya hazırsanız işte bu yaz mutlaka görmeniz gereken 20 harika rota….

1- İtalya

Bir yandan kültürel bir gezi planlarken bir yandan romantik bir rota arayışı içindeyseniz İtalya bu yaz tam size göre bir adres. Roma’nın tarihine, Milano’nun modern havasına ve Venedik’in sanat dolu eşsiz mimarisine bayılacaksınız.

2- Charleston / Güney Karolina (ABD)

Güney Karolina’nın liman kenti Charleston’da yaz mevsimi fazlasıyla sıcak geçse de okyanus boyunca yürüyebileceğiniz güzel sahili, Arnavut kaldırımlı sokakları ve lezzetli yemekleri sizi bu şehre davet ediyor.

3- Cartagena / Kolombiya

Sanatın ile kültürün iç içe yer aldığı liman kenti Cartagena’da doğa sizi misafir etmek için hazır. Bu liman kentinde denizin keyfini çıkarabilir, yağmur ormanlarında ve dağlarda yürüyüş yapabilirsiniz. Ayrıca kentin Arnavut kaldırımlı sokaklarında gezinirken kendinizi eski bir kentte hissedebilirsiniz.

4- Monako

Avrupa’nın Kuzeybatı Akdeniz kıyı şeridinde bulunan Monako, kısa seyahatler için oldukça keyifli bir adres olabilir. Burada yerel lezzetleri tadabilir, deniz kenarında keyifli bir yürüyüş yapabilirsiniz.

5- Marakeş / Fas

Zengin tarihi ve eşsiz deneyimleri ile "Kırmızı Şehir" diye bilinen Marakeş, sizi pişman etmeyecek adreslerden bir diğeri.

6- Jamaika / Karayipler

Yaz mevsimini en güzel şekilde hissetmek, sahilin ve denizin keyfini doya doya çıkarmak istiyorsanız rotanızı Jamaika’ya çevirebilirsiniz.

7- Machu Picchu / Peru

Bu yaz Machu Picchu'da hem hayranlık uyandıran benzersiz manzaraların tadını çıkarabilir hem de farklı canlı türleri ile tanışabilirsiniz.

8- Lima / Peru

Tatilde bir yandan gezerken bir yandan da yeni lezzetler tatmayı seviyorsanız rotanıza "Kralların şehri" Lima’yı da eklemeyi sakın unutmayın. "Michelin yıldızı" olan sayısız restorandaki uygun fiyatlı yemekler ile burada tatiliniz tadını doya doya çıkarabilirsiniz.

9- Nikaragua / Orta Amerika

Sörf tutkunlarının adresi Nikaragua’da oldukça keyifli vakit geçirmeniz mümkün. Pasifik Okyanusu ile Karayip Denizi arasında adeta gizlenmiş olan bu Orta Amerika ülkesinde, muhteşem gün batımı manzarasının tadını da çıkarabilirsiniz.

10- Napa Vadisi / San Francısco

Yemyeşil doğası, keyifli yaz akşamları, güneşi ve lezzetli yemekleriyle Napa Vadisi mutlaka görmeniz gereken adreslerden biri. Tatilinizi özellikle temmuz ayına denk getirirseniz eğer buradaki renkli festivalleri de görmüş olursunuz.

11- New York

New York’a özellikle yaz ayalarında seyahat ederseniz şehri yerliler gibi gezme ve keşfetme imkânı da bulabilirsiniz. Enfes sokak lezzetleri, gezmek ile bitmeyen sokakları ve birbirinden özel restoranlarıyla New York, size farklı bir kültürle tanışma fırsatı sağlarken yepyeni deneyimler de katacaktır.

12- Meksika

Yaz sonu zirveye ulaşan kasırga mevsimi haricinde Meksika’ya bir hafta kadar vaktinizi ayırmalısınız. Ülkede temmuz ile ağustos ayları oldukça sıcak geçse de hem yeni yerler keşfedebilir hem de tatilin tadını doyasıya çıkarabilirsiniz.

13- Cape Town / Güney Afrika

Güney Afrika’nın en eski şehirlerinden biri olan Cape Town’ın her köşesi adeta farklı bir iklim deneyimi sunuyor. "Anne şehir" diye anılan Cape Town’da farklı kültürlerden insanlar ile tanışabilir, hayvanların hüküm sürdüğü ovalarında gezebilir ve güneşin tadını sonuna kadar çıkarabilirsiniz.

14- Ulusal Parklar / ABD

Daha önce hiç yaşamadığınız deneyimleri Amerika’nın ulusal parklarında yaşayabilirsiniz. Nefes kesici eşsiz manzaraları, olağanüstü doğası ve maceraları ile bu yaz tatilinde bu rotaları keşfetmek oldukça keyifli olacaktır.

15- Trenle Avrupa seyahati

Avrupa’da bir yandan gezebileceğiniz bir yanda da yeni kültürle tanışabileceğiniz birçok adres var. Paris’teki Eyfel Kulesi’ni görmek, Amsterdam’daki kanallarında bisiklet ile gezmek, İtalya’nın birbirinden güzel lezzetli yemeklerini deneyimlemek ve buna benzer daha birçok farklı Avrupa rotalarını keşfetmeyi istiyorsanız tren yolcuğu hem keyifli hem de kolay bir seyahat seçeneği olacaktır.

16- Florida / ABD

Florida, plajları, denizi, güneşi ve tema parkları ile yaz mevsimini en keyifli şekilde geçirebileceğiniz bir adres. Hayatınızda bir kez de olsa Florida'yı mutlaka görmelisiniz.

17- Gemi seyahati

Eğer gemi ile yolculuk yapmayı seviyorsanız bir hafta süren turlarla yeni limanları keşfedebilirsiniz. Hem denizin tadını hem de havuzun tadını çıkarabileceğiniz gemi seyahat rotaları tam size göre planlanmış.

18- Nevada / ABD

Macera dolu bir tatil arıyorsanız Nevada, tam size uygun bir tatil adresi. Yazın Colorado veya Nevada’ya seyahat edebilir, hiç olmadığınız kadar kendinizi özgür hissedebilirsiniz.

19- Pasifik kıyısında sürüş

Amerika kıtasının batı sahilinde bulunan Pasifik Kıyısı’ndaki uzun otoyolda sürüş keyfi yaparken hiç unutamayacağınız bir tatilde geçirebilirsiniz.

20- Kamboçya / Güneydoğu Asya

Kamboçya, Tayland, Vietnam ve Bali gibi rotalar yaz mevsiminde yemekleri, aktiviteleri ve otelleriyle ünlüdür. Farklı kültür, din ve deneyimler için bu adreslere de göz atmayı unutmamanızı belirtmek isteriz.

Yorumlar (0)