Bitlis'te mayıs ortasında kayak keyfi

Bitlis’e bağlı Tatvan ilçesinde bulunan Nemrut Kayak Merkezi’nde mayıs ayı olmasına karşın kayak keyfi sürüyor.

SEYAHAT 15.05.2021, 21:26 17.05.2021, 12:12
Bitlis'te mayıs ortasında kayak keyfi

Ülkemizin dört bir tarafında yaz sıcakları etkisini göstermeye başlarken; Bitlis'te ise hâlâ kar manzaraları görmek mümkün. Avrupalı Seçkin Destinasyonlar Projesi çerçevesinde 'Mükemmeliyet Ödülü' alan 2.250 rakıma sahip Nemrut Dağı'nda bulunan kayak merkezi, mayıs ayında kayak yapma olanağı sunuyor. Kentin gürültü ve stresinden bir an olsun uzaklaşmayı dileyen kayak severler ise soluğu Nemrut'ta alıyor. Her sene binlerce yerli ve yabancı turistin ziyarette bulunduğu Nemrut'ta salgın ve 'tam kapanma' sebebi ile sezon tam olarak açılmazken, sezonun son karının keyfini çıkarmak isteyen kayak severler ise mayıs ayının ortasında ülkemizin en büyük gölü olan Van Gölü manzarasına karşı kaymanın zevkine varıyor. 

Mavi ile beyazın kesiştiği yer

Mavi ile beyazın buluştuğu Nemrut Dağı'nda mayıs ayının ortasında kayak yapanların biri de Tunç İlçin adlı yurttaş oldu. Kayak takımları ile birlikte soluğu Nemrut'ta alan spor bilim uzmanı Tunç İlçin, mayıs ayında saatler boyunca kaymanın keyfine vardı.

"Harika bir manzara da sunuyor"

Nemrut Dağı'nın 2.250 metre yüksekliğindeki zirvesinde kayak yapmanın çok keyifli olduğunu dile getiren İlçin, “An itibarıyla Türkiye'nin pek çok noktasında kavurucu yaz sıcaklarını kendini iyiden iyiye gösterirken; biz Nemrut Dağı'nda kayak yapabiliyoruz. Kayak yapmanın yanında görsel güzellik de söz konusu. Zirveye vardığınızda arkanızda Nemrut Krater Gölü, karşınızda ise ülkemizin en büyük gölü olan Van Gölü'nün harika manzarası görünüyor. Bu sıcak mevsimde burada kayak yapabilme imkanı bulmak, bu bölge için harika bir şans. Hava koşullarının bu şekilde sürmesi halinde, buradaki karın çok daha uzun bir süre kalkmayacağını düşünüyorum." şeklinde konuştu. 














 









Yorumlar (0)