Bisiklet tutkunları Çermik'in doğal güzelliklerine pedal çevirdi

Diyarbakır'a bağlı Çermik ilçesinde buluşan bisiklet tutkunları, bölgenin 'altın üçgeni' olarak nitelendirilen turizm güzergahı çerçevesinde misafirlerini ağırlayan doğal güzelliklere doğru pedal çevirdi.

SEYAHAT 14.10.2021, 21:34 16.10.2021, 11:04
Bisiklet tutkunları Çermik'in doğal güzelliklerine pedal çevirdi

Koronavirüs ile mücadele kapsamında izole rota arayışında olanların yeni adresi Çermik, doğal su kaynaklarının yanı sıra yürüyüş parkuru ve İkiz Şelale ile doğaseverlerin yeni rotası olarak öne çıkıyor.

Sinek Kanyonu ve Çayı, Gelincik Dağı, Şeyhandede ve Yabanardı mahallelerindeki İkiz Şelale gibi pek çok doğal güzelliği sınırları içinde barındıran ilçe, son dönemlerde bisiklet tutkunlarını da konuk ediyor.

Doğaseverler, ilçede buluşup 5 kilometre uzunluğundaki parkuru bisikletle geçerek Yabanardı Mahallesi'ne ulaştı. Katılımcılar, bölge halkının ikramlarının akabinde yaklaşık olarak 4 kilometrelik parkuru da yürüyüş yaparak tamamladı.

İkiz Şelale'ye hakim olan bir noktada, büyüklü küçüklü çok sayıda şelaleyi görme imkanı bulan doğaseverler, ceviz ve meşe ağaçlarının gölgesinde, kuş cıvıltıları eşliğinde yürüyüş yaparken keyifli vakit geçirdi.

"Çalışmalar tamamlanmak üzere"

Kaymakam Ramazan Polat, basın mensuplarına verdiği demeçte, Şeyhandede ve Yabanardı mahallelerinde konumlanan şelaleler arasındaki rotanın, doğa turizmine kazandırılması gereken çok önemli bir bölge olduğunun altını çizdi. 

Bölgenin tabiat parkı olarak ilan edilmesi amacıyla çalışmalara başladıklarını kaydeden Polat, "Çalışmalarımızda son aşamaya gelmiş bulunmaktayız. İlanın ardından parkur ve yol problemlerini çözeceğiz ve burayı Türkiye turizmine kazandırıyor olacağız. Kentimiz güzel, ilçemiz güzel, her yer güzel. Herkesi buraya bekliyoruz." ifadelerini kullandı. 

İki şelale arasında bulunan vadinin, ağaçlarca çevrilmiş olmasından ve yapısından dolayı devamlı serin olduğunu, görsel yönden de fotoğraf tutkunlarına benzersiz manzaralar sunduğunu aktaran Polat, ilçenin salgın döneminde insanların stres atıp huzurlu bir şekilde zaman geçirebileceği bir yer olduğunu da sözlerine ekledi.

"Atmosfer harika"

Doğaseverlerden Sozdar Ayata, 5 kilometre uzunluğundaki bisiklet turunun akabinde bölgeye ulaştıklarını, bu bölgenin doğa ve bisiklet tutkunları için önemli bir yer olduğunu söyledi. Ayata, "Özellikle şelaleye giden yok harika. Ceviz ağaçlarının 600 yaşında olduğu söyleniyor. Atmosfer muazzam. Yürüyüş boyunca güneşle temasımız hiç yok denecek kadar az." şeklinde konuştu. 

Adem Ulusoy, daha evvel ülkenin pek çok noktasını gezdiğini fakat böyle bir ortamı daha evvel hiç görmediğini belirtti. Ulusoy, "Kentte böyle güzel bir yer olduğunu bilmiyordum. Buraya gelin, bu güzelliklerin keyfini çıkarın." sözlerini sarf etti. 

Enver Şahin ise muhteşem manzaraya aşık olduğunu ifade ederek, "Böyle bir ortama ilk kez tanık oluyorum. Burada bulunmak keyif veriyor. Herkes burayı görmeli." diye konuştu. 

Yorumlar (0)