Bir kişi düşüp ölmüştü... Şimdi turizm merkezi olacak!

Denizli'de seneler önce bir kişinin düşüp ölmesi nedeniyle vatandaşların korktuğu Olukbaşı Kanyonu'nun turizm merkezi haline getirileceği öğrenildi. 

SEYAHAT 19.11.2020, 10:30
Bir kişi düşüp ölmüştü... Şimdi turizm merkezi olacak!

Denizli'nin Acıpayam ilçesinde bulunan ve yaklaşık 50 metre yüksekliğe sahip olan Olukbaşı Kanyonu, oldukça berrak bir suya sahip. Büyük kayalıkların arasından akan suyun bazı bölgelerde birikintiler meydana getirdiği ve masmavi bir görünüme sahip olduğu fark ediliyor. 

40 sene önce bir kişinin Olukbaşı Kanyonu'ndan düşerek hayatını kaybetmesinden sonra vatandaşlar söz konusu doğal güzelliğe yaklaşmaya bile korkuyordu. Senelerdir doğal güzelliğini korumayı başaran Olukbaşı Kanyonu, tırmanma ve yürüme olanaklarını sunmasıyla doğaseverlerin de dikkatini çekiyor. 

Olukbaşı Kanyonu'nun turizm merkezi olması için Acıpayam Belediyesi tarafından harekete geçildi. Acıpayam ilçesinde 40 kilometre mesafede bulunan Olukbaşı Kanyonu'nun özellikle karavan turizmi açısından önemli bir hale geleceği ifade edildi. 

Konuya ilişkin açıklamalar Olukbaşı Mahalle Muhtarı Duran Dağ'dan geldi.

Olukbaşı Mahalle Muhtarı Dağ, 1980 senesinde bir kişinin Olukbaşı Kanyonu'na düşerek hayatını kaybettiğini anımsattı. O dönemden beri Olukbaşı Kanyonu'ndan korkulduğunu ve asla buraya yaklaşılamadığını belirten Dağ, söz konusu kanyonun "gizli cennet" olduğunu söyledi.

Dağ, artık Olukbaşı Kanyonu'ndan korkulmadığını belirterek, kanyonun turizme kazandırılması için Acıpayam Belediyesi tarafından harekete geçildiğini ve inşaat faaliyetlerinin sona ermesinin ardından kanyonun oldukça iddialı bir turizm merkezi haline geleceğini ifade etti. 

Olukbaşı Kanyonu'ndaki inşaat faaliyetlerini gerçekleştiren şirketin sahibi Mehmet Demirtaş, Acıpayam Belediyesi'nin kanyonu projelendirdiğini ve buranın turizm merkezi olması için çalışmalara başlandığını söyledi.

Doğal dokuya hasar verilmediğini, yalnızca canlılık kazandırıldığını belirten Demirtaş, Olukbaşı Kanyonu'nun Saklıkent Kanyonu'ndan daha iddialı olacağını belirtti.

Demirtaş, Olukbaşı Kanyonu'nda 7 kilometre uzunluğunda şelalelerin bulunduğuna dikkat çekerek, buraya teraslar, göletler, yüzme alanları ve asma köprülerin yanı sıra dinlenme ve tırmanma bölgeleri yapıldığını, projenin gelecek sene tamamlanacağını ifade etti.
 

Yorumlar (0)