Bin pınarlı İda: Kazdağları

Çanakkale ve Balıkesir illerinin sınırları içerisinde yer alan Kazdağları, sahip olduğu eşsiz güzellikleriyle doğa yürüyüşçülerinin rotalarının ilk sıralarında bulunuyor. Mitolojide 'Bin pınarlı İda' olarak nitelendirilen Kazdağları, senenin dört mevsimi misafirlerini ağırlıyor.

SEYAHAT 03.10.2022, 18:40
Bin pınarlı İda: Kazdağları

Mitolojide 'Bin pınarlı İda' olarak nitelendirilen Kazdağları, Şahinderesi Kanyonu, Ayı Deresi, Tozlu Yaylası, Sarıkız Tepesi gibi ön plana çıkan gezi parkurlarıyla senenin dört mevsimi misafirlerini ağırlıyor.

Yürüyüş grupları Ayı Deresi'ni tercih ediyor

Kazdağları'nın yaklaşık olarak 1.700 metre rakımlı Babadağ mevkisinde hazan mevsiminde yeryüzüne çok yakın bulut geçişleriyle tabiat belgesellerini aratmayan görüntüler meydana geliyor. Daha alt rakımlardaki yerlerde ise yeşilin birbirinden farklı tonlarıyla doğa yürüyüşçülerine benzersiz manzaralar sunuyor.

Doğaseverlerin rotalarında ilk sıralarda bulunan Kazdağları'nda araçla ulaşılması çok zor olan parkurlardan Ayı Deresi mevkisi özellikle yürüyüş grupları tarafından sıklıkla tercih ediliyor.

"Fırsat buldukça geliyoruz"

Ayı Deresi'nde doğa yürüyüşüne çıkan Mustafa Erdem, basın mensuplarına, Tekirdağ'dan Kazdağları'na fırsat buldukça geldiklerini ifade etti.

Tabiatı sevdiğini kaydeden Erdem, "Buraları kış aylarında bir hayli soğuk oluyor. Şu an dahi serin zaten, oldukça soğuk. Suya da girdim, su da çok serin. İnsan titriyor." diye konuştu.

Ayhan Aksoy ise bu coğrafyanın her yerinin dört mevsim farklı güzelliklere sahip olduğunu söyleyerek, "Ayı Deresi'nin bir diğer özelliği de yürüyüş parkurunun olması. Sık sık buraya geliyoruz." sözlerini sarf etti.

Yorumlar (0)