Beyaz örtü altında kalan Borçka Karagöl’de görsel şölen oluştu!

Karadeniz illerinden biri olan Artvin’de buluna Borçka Karagöl Tabiat Parkı, karlar altında ziyaretçilerine görsel bir şölen sundu. Park, şehrin kalabalıklığından kaçmak isteyenlere doğa sesleri içerisinde bir cennet sunuyor.

SEYAHAT 27.02.2021, 14:22
Beyaz örtü altında kalan Borçka Karagöl’de görsel şölen oluştu!

Artvin ilçe sınırları içerisinde yer alan ve Borçka ilçesine yaklaşık 27 kilometre uzaklıkta bulunan Borçka Karagöl Tabiat Parkı, Karadeniz bölgesinin en gözde turizm mekanlarından biri olarak dikkat çekiyor. Soğuk kış aylarında karlar altında kalan doğal tabiat parkı, karla kaplı ormanları ve yüzeyi buz tutmuş gölüyle yerli ve yabancı turistlerin gözde yeri olarak ziyaret ediliyor. Karçal Dağları'nın kuzeybatısında yer alan Borçka Karagöl Tabiat Parkı, her mevsim ayrı güzellik içinde oluyor.

Deniz seviyesinden yaklaşık 1550 metre yükseklikte bulunuyor

Ülkemizin saklı cennetlerinden bir tanesi olarak dikkat çeken büyülü park, karlar altında kartpostallık görüntüler oluşturdu. Borçka Karagöl Tabiat Parkı, deniz seviyesinden yaklaşık 1550 metre yükseklikte bulunuyor. Soğuk kış aylarında ziyaretçilerine sessizlik içinde bir doğa yürüyüşü fırsatı sunan tabiat parkında bulunan Karagöl'ün yüzeyi de buz tuttu. Gece saatlerinde derecenin sıfırın altına düşmesiyle buz tutan göl de görsel şölene ortak oldu.

Görsel bir şölen oluştu

İlkbahar ve yaz aylarında ise ağaçların yeşil tonların halim olduğu büyülü parkta, sonbaharda sarı, turuncu ve kırmızının onlarca tonunu içerisinde barındırıyor. Salgın nedeniyle az sayıda ziyaretçinin geldiği park, sessizlik içerisinde huzur dinlendiriyor. Parkta bol bol fotoğraf çektiren ziyaretçiler, yarım metreyi aşan kar kalınlığıyla da karşılaşabiliyorlar.

Yorumlar (0)