Bayramda toplu ulaşım ücretsiz mi? İBB açıkladı

İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nden (İBB) yapılan açıklamada, 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü’nden Ramazan Bayramı sonuna kadar toplu ulaşım araçlarından ücret alınmayacağı duyuruldu. 

SEYAHAT 29.04.2022, 13:45 30.04.2022, 15:42
Bayramda toplu ulaşım ücretsiz mi? İBB açıkladı

Buna göre, İstanbul’da 1-2-3-4 Mayıs günlerinde toplu ulaşım ücretsiz olacak. İBB’den konuyla ilgili yapılan açıklamada, toplu ulaşım araçlarının bu süreçte cumartesi günü planlanan sefer programına göre hareket edeceği bildirildi. Buna ek olarak İBB garajlarında yedek otobüs ve şoförlerin de yer alacağı açıklandı. 

“Hatlarımızı ve durak noktalarımızı sık sık denetleyeceğiz”

Olası bir yoğunluk durumunda yedek şoför ve araçlarla duruma müdahale edileceği belirtilen açıklamada, “Rahat ve güvenilir bir yolculuk hizmeti sunmak amacıyla kontrollerimiz hız kesmeden sürecek. Vatandaşlarımızın herhangi bir mağduriyet yaşamaması adına, hatlarımızı ve durak noktalarımızı da sık sık denetleyeceğiz” ifadelerine yer verildi. 

“Gerekli durumlarda ek seferler başlayacak”

İBB tarafından yapılan duyuruda, İETT’nin bayramın ardından perşembe ve cuma günleri rutin seferlerine kaldığı yerden devam edeceği aktarıldı. Açıklamada, “Yedek araçlarımız ve şoförlerimiz ile birlikte olası bir yoğunluğa karşı her an hazır vaziyette beklenecek, gerekli durumlarda ek seferler başlayacak” denildi. 

“Seferler gece 02.00’ye kadar sürecek”

İBB buna ek olarak, Metro İstanbul ile şehir hatlarında 1-4 Mayıs tarihleri boyunca hafta sonu gerçekleştirilen sefer tarifesi uygulanacağını duyurdu. Yapılan açıklamada, “Bayram bitene kadar M1, M2, M3, M4, M5, M6, M7, M9 metro; T1, T4, T5 tramvay ve F1 füniküler hatlarımızda seferler gece 02.00’ye kadar sürecektir. Beklenen fazla bir yoğunluk tespit edilmesi halinde ek seferlere başlanılacaktır” ifadeleri kullandı. 

Yorumlar (0)