Bayram yoğunluğu biletlere yansıdı: Ana seferler tükendi, ek seferler başladı 

Türkiye Otobüsçüler Federasyonu Başkanı Birol Özcan, Kurban Bayramı’nın 9 gün olarak belirlenmesiyle birlikte ana sefer biletlerinin tükendiğini ve ek sefer biletlerinin satılmaya başlandığını belirtti. 

SEYAHAT 17.07.2021, 08:11 18.07.2021, 08:55
Bayram yoğunluğu biletlere yansıdı: Ana seferler tükendi, ek seferler başladı 

Dün akşam saatlerinde tüm Türkiye, 9 günlük bayram tatiline giriş yaptı. Hafta başından beri yüksek yoğunluk yaşayan otogar ve bilet satış ofislerinde daha büyük yoğunluk görülmeye başlandı. Konu ile ilgili konuşan Türkiye Otobüsçüler Federasyonu Genel Başkanı Birol Özcan, tatil sonrasında sorun yaşanmaması için vatandaşların dönüş biletlerini de aldığını ifade etti. 



“Gitmek isteyen herkesi göndereceğiz” 

Özcan: “İnsanlar pandemi döneminde bayağı sıkıldı. Memleketlerine ya da tatile gitmek istiyorlar. İnsanlar bu 9 günlük tatili bekliyordu. Tatil başlayınca da ana seferlerimiz tükendi, dün itibarıyla ek sefer çıkarmaya başladık. Dünkü sefer sayımız 1500’ü geçti. Yarından itibaren ek seferlerin sayısını artıracağız. İstanbul’dan gitmek isteyen herkesi göndereceğiz. Bayram döneminde de günlük 2200 sefer üzerine çıkacağız. 9-31 Temmuz arası için ek sefer genelgesi yayınlandı, bu da hem bizim hem de yolcuların işine yaradı.”  



“Biletleri firmalardan alsınlar” 

Özcan: “Ek sefer bahanesi ile korsan otobüs çıkaranlar bu dönemde fazla olacaktır. Bizim halkımızdan ricamız, biletleri firmalardan almaları. Her yerden bu dönemde izinsiz otobüsler kalkacak. Bu, firmalarımıza zarar veriyor. Biz bu korsan taşımacılıkları bakanlığa ve emniyete bildiriyoruz.” 



Tavan fiyat uygulaması başladı 

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı’nın belirlediği tavan fiyat uygulaması, 3 ay boyunca biletlerde uygulanacak. Belirlenen fiyat tablosu şu şekilde: 

Yorumlar (0)