Bayram dönüşleri hızlandı… Kırıkkale’de trafik yoğunluğu

İç Anadolu Bölgesi’nde ‘kilit kavşak’ olarak tanımlanan Kırıkkale’de, Kurban Bayramı’nın son günü sebebiyle trafik yoğunluğu yaşandı. 

SEYAHAT 13.07.2022, 13:01 14.07.2022, 16:34
Bayram dönüşleri hızlandı… Kırıkkale’de trafik yoğunluğu

Kurban Bayramı tatili sebebiyle memleketlerine giden vatandaşlar, 4 günlük sürecin ardından bu kez dönüş için yeniden harekete geçti. İç Anadolu bölgesinde birçok şehri birbirine bağlayan ve bu sebeple de ‘kilit kavşak’ olarak tanımlanan Kırıkkale’de uzun araç kuyrukları meydana geldi. En çok araç yoğunluğunun görüldüğü noktalardan bir diğeri ise Ankara-Konya kara yolu oldu. 

Trafik polisleri, ulaşım aksamalarını önlemeye çalışıyor

Toplam 43 şehrin bağlantı noktası konumunda bulunan Kırıkkale, her bayram döneminde olduğu gibi bir kez daha araç yoğunluğu ile gündeme geldi. Bayram tatilini şehir dışındaki geçiren vatandaşlar, yeniden dönüşe geçince Kırıkkale’de uzun araç kuyrukları oluştu. Bölgede aralıksız çalışmalarını sürdüren trafik polisleri, ulaşım aksamalarını engellemek için araçları koordineli bir şekilde yönlendirmeye çalıştı. 

Trafik yavaş ilerliyor

Ankara-Kırıkkale kara yolunda yaşanan yoğunluk sebebiyle araç içerisindeki vatandaşlar uzun süre trafikte beklemek zorunda kaldı. Oldukça yavaş ilerleyen trafik, araç sürücülerine de zor anlar yaşattı. Trafiğin yoğun olduğu bir diğer nokta ise Ankara-Konya kara yolu olarak dikkat çekti. Tatil döneminde özellikle sahil kesimlerine akın eden vatandaşlar, dönüş hazırlığında bu yol üzerinde yoğunluk oluşturdu. Kara yollarındaki yoğun trafiğin pazartesi gününe kadar devam etmesi bekleniyor.

Yorumlar (0)