Batı Karadeniz yaylaları ziyaretçilerini ağırlıyor

Manzarası, gölleri, temiz havası ve tabiatıyla her mevsim en sık tercih edilen rotalardan biri olan Düzce'deki yaylalar, hazan mevsiminde de kampçılara ve günübirlik ziyaretçilere ev sahipliği yapıyor.

SEYAHAT 07.09.2022, 18:15
Batı Karadeniz yaylaları ziyaretçilerini ağırlıyor

Düzce'de çevre kentlere sınırı olan Kuzey Anadolu Dağları'nın sıra yaylaları Balıklı, Odayeri, Kardüz, Derebalık, Hera, Pürenli ve Güzeldere, yazın yemyeşil tabiatı ile çok sayıda misafiri konuk etti.

Tabloları aratmayan manzaralar

Hazan mevsiminin başlamasıyla birlikte çoğu zaman sisle kaplanan yaylalar, hava sıcaklıkları düşmesine karşın kampçıları ve ziyaretçileri konuk etmeyi sürdürüyor. 

Kent gürültüsünden uzaklaşmak amacıyla özellikle Ankara ve İstanbul gibi metropol şehirlerden yaylalara gelerek kuş cıvıltılarının arasında dolaşan ziyaretçiler, göl ve tabiat manzarası eşliğinde bir güzel stres atıyor.

Misafirler, etraflarını saran dağların adeta tabloları aratmayan manzarasında keyifli zaman geçiriyor.

"Doğayı, çevreyi temiz tutacaklarsa gelsinler"

Arkadaş grubuyla birlikte başkent Ankara'dan Bolu ve Düzce'ye sınırı olan Pürenli Yaylası'na kamp yapmak için gelen Emre Koç, basın mensuplarına, internetten çok güzel yorumlar okumalarının ardından buraya gelmeyi tercih ettiklerini aktardı.

Kamp yapmayı düşünenlerin Pürenli'ye muhakkak gelmesi gerektiğini dile getiren Koç, "Doğayı, çevreyi temiz tutacaklarsa gelsinler. Burası muhteşem bir yer, manzarası, gölü, havası çok güzel. Burada birden çok yayla var. Herkese tavsiye ediyorum." dedi. 

Koç, İstanbul ve Ankara'da ikamet eden insanların temiz havaya gereksinim duyduğunun altını çizerek, "Burada çok fazla oranda oksijen var. Kentin gürültüsünden kaçmak isteyenler için ideal bir yer. Kuş cıvıltılarının arasında kamp yapmak harika bir his." diye konuştu. 

"Burası adeta bir doğal seyir terası"

1850 rakıma sahip Kardüz Yaylası'nı tercih eden 60 yaşındaki Erdoğan Somuncu ise özellikle megakent İstanbul'dan birçok doğaseverin burayı ziyaret ettiğini belirtti.

Ziyaretçilerin hiç eksik olmadığını ifade eden Somuncu, "Burası adeta bir doğal seyir terası. Coğrafi olarak da harika. Düzce Ovası ayaklarımızın altında. Buradan Sakarya'yı bile seyredebiliyorsunuz. Pamukova'daki rüzgar güllerini görebiliyorsunuz. Hava açık olduğu takdirde Akçakoca'daki deniz dahi görülebiliyor. Bu bölge gerçekten çok güzel." sözlerini sarf etti. 

Yorumlar (0)