Ballıca Mağarası nerede? Ballıca Mağarası giriş ücreti

Ballıca Mağarası nerede? Ballıca Mağarası özellikleri nelerdir? Ballıca Mağarası'na nasıl gidilir? Merak edenler için Ballıca Mağarası hakkındaki bazı bilgileri aktardık. Ballıca Mağarası ziyaret saatleri ve Ballıca Mağarası giriş ücreti 2022 hakkında bilgiler verdik. İşte detaylar...

SEYAHAT 30.10.2022, 13:01 31.10.2022, 09:56 Hakan Öksüz
Ballıca Mağarası nerede? Ballıca Mağarası giriş ücreti

Ballıca Mağarası nerede, özellikleri nelerdir? gibi soruların yanıtlarını araştıran vatandaşlar, mağaraya nasıl gidilebileceğini öğrenmeye çalışıyor. Milyonlarca yıllık mağara, ziyaretçilerin ilgisini çekiyor. Ballıca Mağarası ile ilgili merak edilen soruların yanıtlarını derledik.

Ballıca Mağarası nerede?

Ballıca Mağarası nerede? sorusunun yanıtı aranıyor. Ballıca mağarası, Tokat'ın Pazar ilçesine bağlı Ballıca Köyü'ndedir. Deniz seviyesinden 1085 metre yüksekte bulunan mağaranın tahmini yaşının 3,4 milyon olduğu düşünülmektedir.

Ballıca Mağarası özellikleri

Ballıca Mağarası özellikleri de merak ediliyor. Ballıca Mağarası'nın sadece 8 salonu ziyaretçiler için açılmıştır. Mağaranın uzunluğu 680 metre, yüksekliği ise 95 metredir. Mağaranın ziyarete açılmayan birçok bölümü vardır. Kristalleşmiş kireçtaşları, mağaraya kendi özel görünümünü verir. Mağaradaki ortalama sıcaklık 18 derece civarındadır. Bol oksijenli havasıyla tanınan mağaradaki ortalama nem oranı ise yüzde 54 olarak ölçülmüştür. Mağarada bulunan Havuzlu Salon'daki oksijen oranı, açık havadaki oksijen oranından yaklaşık 4 kat daha fazladır.

Ballıca Mağarası ziyaret saatleri

Ballıca Mağarası ziyaret saatleri merak ediliyor. Ballıca Mağarası haftanın her günü açıktır. Ziyaret etmek isteyenler saat 08.00 ile 20.00 arasında mağaraya gelebilir.

Ballıca Mağarası'na nasıl gidilir?

Peki Ballıca mağarasına nasıl gidilir? Ballıca mağarasına gitmek için bazı farklı yollar mevcuttur. Ballıca Mağarası'na ulaşmak için öncelikle Pazar ilçesine gitmek gerekir. Pazar ilçesinin merkezi ile mağara arasındaki mesafe yaklaşık 8 kilometre kadardır. Ballıca Köyü'nden aracıyla yola çıkan birisi, mağaraya 40 dakika içinde ulaşabilir. Ballıca Mağarası'na tur otobüsleri ile gitmek de mümkündür.

Şahsi otomobiliyle seyahat eden kişiler, tabelaları takip ederek mağarayı kolaylıkla bulabilir. Mağaraya Ballıca Köyü yerine Ocaklı Köyü üzerinden de ulaşılabilir. Tokat çevre yoluna girildikten sonra D180 yönünde gitmek gerekmektedir. Bu rota, sizi Ocaklı Köyü'ne ulaştıracaktır. Köye gittikten sonra Ballıca Mağarası'na kolaylıkla ulaşılabilir.

Ballıca Mağarası giriş ücreti 2022

Ballıca Mağarası giriş ücreti merak ediliyor. Ballıca Mağarası giriş ücreti 2022 yılında ne kadar? sorusunun yanıtı aranıyor. Ballıca Mağarası giriş ücreti 20 lira olarak belirlenmiştir. İndirimli giriş ücreti 10 lira iken, Ballıca Mağarası Tabiat Parkı'na bisiklet ile giriş ücreti 8 liradır. Parka motosiklet ile girmek isteyenler kişi başı 16 lira, otomobil ile girmek isteyenler ise kişi başı 24 lira ödemek zorundadır.

Yorumlar (0)