Balıkesir’in adalarında bayram yoğunluğu! Nüfus 20 kat arttı

Kurban Bayramı dolayısıyla Balıkesir'in ilçesi olan Marmara’da Ekinlik, Avşa ve Marmara Adası turist akınına uğradı. Marmara Adalar Belediye Başkanı Süleyman Aksoy 3 adadaki toplam nüfusun 10 bin 148’dan 200 bine çıktığını dile getirerek, "Bayram bittikten sonra da ziyaretçilerimizin adalarımıza gelmesini isteriz" dedi.

SEYAHAT 12.07.2022, 14:55
Balıkesir’in adalarında bayram yoğunluğu! Nüfus 20 kat arttı

Kurban Bayramı’nda Balıkesir'in adalarından olan Marmara, Ekinlik, Avşa adası, turistlerin yoğun ilgisine uğradı. Normalde 10 bin 148 kişinin bulunduğu Marmara, Ekinlik ve Avşa adalarının nüfusu, Kurban Bayramı dolayısıyla 200 bine ulaştı.

Avşa tatilcilerin gözdesi oldu

Marmara Denizi’nde altın sarısı kumsalları, pırıl pırıl denizi, tertemiz havası, eğlence ve müzik dolu akşamları ile Avşa, hiç uyumayan bir şehir. Son dönemlerde özellikle turizm alanında büyük bir gelişme gösteren Avşa, Marmara’nın en çok tercih edilen adası haline geldi.

“Her zaman ziyaretçileri bekliyoruz”

Yabancı turistlerin gelmesi ve Kurban Bayramı dolayısıyla adaların nüfusunda artış yaşandığına dikkat çeken Marmara Adalar Belediye Başkanı Süleyman Aksoy, “Şu anda adaların nüfusu 20 kat yükseldi. Biz belediye olarak üzerimize düşen bütün olanakları seferber ettik. Yalnızca bayram da değil, tüm dönemlerde de yabancı ve yerli ziyaretçileri Marmara, Ekinlik ve Avşa adalarına bekliyoruz” şeklinde ifade etti.

“Adaların doluluk oranı yüzde 100’ü gördü”

Süleyman Aksoy, ortalama 200 bin yabancı ve yerli ziyaretçiye ev sahipliği yaptıklarını dile getirerek, "Ekinlik, Avşa ve Marmara adamız, Kurban Bayramı’ndan ötürü tamamen ev sahipleri ve turistlerle dolmuş durumda. Şu anda adalarda doluluk miktarı neredeyse yüzde 100’ geldi. Doluluk oranları şu ana kadar görülenin en üst düzeyinde" diyerek sözlerine son verdi.

Yorumlar (0)