Bakan Karaismailoğlu tarih verdi: Pendik-Sabiha Gökçen metro hattı açılıyor

Pendik-Sabiha Gökçen Havalimanı metro hattı, 2 Ekim Pazar günü hizmete açılacak. Günde 1,2 milyon yolcuya hizmet vereceği açıklanan hatla havalimanından Kadıköy'e 45 dakikada ulaşılabilecek.

SEYAHAT 30.09.2022, 17:43 30.09.2022, 17:57
Bakan Karaismailoğlu tarih verdi: Pendik-Sabiha Gökçen metro hattı açılıyor

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Pendik (Tavşantepe)-Sabiha Gökçen Havalimanı metrosunda yaptığı incelemelerden sonra Sabiha Gökçen Havalimanı istasyonunda basın mensuplarına açıklamalar yaptı.

x

"Havalimanından Kadıköy'e 45 dakikada gidilecek"

Hattın açılışını Pazar günü Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın katılımıyla gerçekleştireceklerini söyleyen Bakan Karaismailoğlu, raylı sistem hatlarının yaygınlaşmasının, büyük şehirlerdeki artan nüfus ve araç sayısıyla artan trafik sıkışıklığını azaltmanın en önemli yolu olduğuna dikkat çekerek, bunun bilinciyle, bakanlık olarak, vatandaşların yaşamının kolaylaşması ve konforlu bir ulaşım için çok ciddi altyapı projelerini hayata geçirdiklerini aktardı.

İstanbul'da devam eden projelerle ilgili açıklama yapan Bakan Karaismailoğlu şunları ifade etti:

"Şu an itibarıyla İstanbul'da, Gayrettepe-Kağıthane-Eyüp-İstanbul Havalimanı, Halkalı-Başakşehir-Arnavutköy-İstanbul Havalimanı, Başakşehir-Çam Sakura-Kayaşehir, Altunizade-Ferah Mahallesi-Çamlıca Camii-Bosna Bulvarı Raylı Sistem Projesi, Bakırköy-Bahçelievler-Güngören-Kirazlı Bağcılar ve Kazlıçeşme-Sirkeci Raylı Sistem ve Yaya Odaklı Yeni Nesil Ulaşım Projesi metro hattı ile açılışını hep birlikte ve gururla pazar günü yapacağımız Pendik-Tavşantepe-Sabiha Gökçen Havalimanı metro hattının da yer aldığı, 103,3 kilometrelik 7 hatta İstanbul için 7/24 çalışıyoruz.”

“Günde 1,3 milyon insana hizmet verecek”

Pendik-Sabiha Gökçen Havalimanı metrosunun günlük 1 milyon 200 bin yolcuya hizmet verebilecek düzeyde ve 80 kilometre hıza sahip olduğunu aktaran Karaismailoğlu, şöyle konuştu: 

"Pendik Tavşantepe'den başlamak üzere Fevzi çakmak, Şeyhli, Yayalar, Kurtköy istasyonlarından geçerek İstanbul Sabiha Gökçen Uluslararası Havalimanı'na gidecek olan hattımız 7,4 kilometre uzunluğa sahip olacak. Artık, İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı'na, Kadıköy-Kartal-Kaynarca metro hattının sonrasında doğrudan raylı sistem ile ekonomik, hızlı ve güvenli bir şekilde ulaşmak mümkün olacak. Pendik'teki yoğun yolculuk hareketinin yaşandığı mahalleler de metroya kavuşacak. Yayalar, Şeyhli, Fevzi Çakmak ve Kurtköy mahalleleri metroyla buluşuyor. Hattın faaliyete başlamasıyla birlikte İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı'ndan İstanbul Anadolu Adliyesi'ne 12 dakikada, Pendik Tavşantepe'ye 10 dakikada, Kadıköy'e ise 45 dakikada ulaşmak mümkün olacaktır."

Yorumlar (0)