Bakan açıkladı: İstanbul Havalimanı metrosu için tarih verdi

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, İstanbul Havalimanı metrosu için tarih verdi. Bakan Karaismailoğlu, "Bu sene içinde 3 metro hattımızı açacağız. İstanbul Havalimanı metrosunu ise Kasım ayında açıyoruz" şeklinde konuştu.

SEYAHAT 27.08.2022, 13:02 20.10.2022, 17:42
Bakan açıkladı: İstanbul Havalimanı metrosu için tarih verdi

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, bugün Gayrettepe- İstanbul Havalimanı- Halkalı Metro Şantiyesi'ne (Kağıthane İstasyonu) gitti ve gençlerle buluştu. Şantiyede basın açıklaması yapan Bakan Karaismailoğlu, İstanbulluların yüzünü güldürecek bir haber paylaştı.

"İstanbul Havalimanı metrosunu Kasım ayında açıyoruz"

İstanbul Havalimanı metrosunun Kasım ayında açılacağını ifade eden Bakan Karaismailoğlu, konuyla ilgili yaptığı açıklamasında şu ifadeleri kullandı: "İstanbul metrolarının %50'sinden fazlasını yakında vatandaşımızın hizmetine açmış olacağız. Bu sene içinde toplam 3 adet metro hattımızı açacağız. İstanbul Havalimanı metrosunu ise Kasım ayında açıyoruz."

"Bu hızla İBB, o metroları 10 yıla kadar zor bitirir"

İBB’nin devam eden metro çalışmalarına da değinen Bakan Karaismailoğlu, "Öte yandan İBB'de şu an devam eden 100 km'lik bir metro hattı vardı. Bu çalışmalar keşke düzgün şekilde ilerleseydi ama ne yazık ki çalışmalar çok yavaş ilerliyor. Bu hızla o metrolar 10 yıla kadar zor biter. 2019’daki yerel seçimlerine kadar bütün metro çalışmaları hazırlanmıştı ama yeni gelen zihniyetin inadından dolayı maalesef bu metrolar İstanbullu vatandaşların hizmetine sunulamamaktadır" şeklinde konuştu.

"Biz tüm planlarımızı yaptık"

Konuya ilişkin açıklamalarına devam eden Bakan Karaismailoğlu, Ankara'da, Kocaeli'de ve Bursa'da çalışmalarımız devam etmekte. Bugün bizim için önemli bir gündür. Şu an İstanbul Havalimanı Metro İstasyonundayız... Burada İstanbul Havalimanı Metrosu ile YHT treni birbirine entegre şekilde olacak. İnşallah sizlerle kasım ayında tekrar burada buluşacağız ve bu büyük projeyi İstanbullu vatandaşların hizmetine sunmanın sevincini ve gururunu yaşayacağız. Biz, hem karayollarında hem demiryollarında hem de havayollarında, tüm planlarımızı yaptık. Çalışma arkadaşlarımız ile birlikte milletimizin daha iyi koşullarda yaşayabilmesi için emek vermeye devam ediyoruz. Bu hattımızın açılışında da buluşmak üzere sizleri saygıyla selamlıyorum" dedi.

Yorumlar (0)