Baharın gelişinin müjdecisi bisikletler, herkesi hareketlendirdi!

Havaların yavaş yavaş ısınmasıyla beraber vatandaşlar, dışarı çıkma isteğindeler. Soğuk havaların etkisindeki dönemde koronavirüs salgını nedeniyle dışarıya çıkmak istemeyenler, baharın gelişiyle bisikletlerini ortaya çıkardılar. Doğa yürüyüşü yapmaya başlayan ya da bisikletleriyle doğayı gezenlerin artışı, Bisiklet tamircisi Köksal Konuk, bisiklet taleplerinin arttığını ve sezonun başladığını müjdeliyor.

SEYAHAT 11.04.2021, 15:50 12.04.2021, 11:24
Baharın gelişinin müjdecisi bisikletler, herkesi hareketlendirdi!

Bahar mevsimi geldi! Böylece soğuk havalarda salgın nedeniyle dışarı çıkmak istemeyen vatandaşlar dışarı çıkmaya başladı. Özellikle pandemiyle beraber bisiklet kullanımının yaygınlaştığı bu dönemde, toplu taşıma yerine bisikletler daha çok kullanılıyor. Kimisi ise bodrumunda sakladığı bisikletini, baharın gelmesiyle beraber dışarı çıkardı. Pandemiyle beraber özellikle doğaya yönelen vatandaşların kimisi doğa yürüyüşü yapıyor, kimisi ise bisikletini kaptığı gibi doğaya gidip orada sürüş keyfi yapıyor.



Havaların ısınmasıyla bisiklete talep artacak

Sıcak havaların gelmesiyle herkesin bisiklete yöneldiğini belirten Köksal Konuk, Eskişehir’de bisiklet tamirciliği yapıyor. Bisiklet onarımı konusunda yoğunluğun arttığını belirten Konuk, sezonun tam anlamıyla başladığını ve havaların daha da ısınmasıyla beraber taleplerin daha da artacağını belirtti. Özellikle bisikletlerinin yıllık bakımı için gelenlerin çoğunlukta olduğunu söyleyen Konuk, bunun spor anlayışıyla da bağlantılı olduğunu söyledi

.

Yerel yönetimlerin bisiklet kullanımına yönlendirmesi gerektiğini belirtti

Yerel yönetimlerin bisiklet konusunda bilinci arttırması gerektiğine işaret eden Eskişehir Bisiklet Topluluğu yani ESBIKE kurucusu Gökay Konuk, özellikle pandemi nedeniyle toplu taşımadan çok bisiklet kullanımının olduğunu belirtti. Bisiklet fiyatlarının talep nedeniyle arttığına dikkat çeken Gökay Konuk, bisiklet üreticilerinin malzeme bulmakta zorlanmaya başladığını ve talebin karşılanmaması nedeniyle sıkıntıların olduğunu sözlerine ekledi.  Avrupa’da bisiklet kullanımının benimsendiğini belirten Konuk, hayatın her alanında bisikletin olduğunu söyledi. Türkiye’de ise bisikletin karne hediyesinden öteye geçemediğini söyleyen Konuk, bunun aşılmasının gerektiğini söyledi.

Yorumlar (0)