Ayasofya Camisi’nde kartpostallık görüntüler oluştu!

Tarihi simgelerden Ayasofya Camisi, bir yıl boyunca dört mevsimde drone ile resimlendi. Hayran bırakan görüntüler oluşturan cami, turistlerin gözde mekanlarından biri olmaya devam ediyor.

SEYAHAT 09.01.2021, 11:22 09.01.2021, 12:13
Ayasofya Camisi’nde kartpostallık görüntüler oluştu!

İstanbul’un bol turist tarafından ziyaret edilen tarihi noktalarından olan Ayasofya-i Kebir Cami-i Şerifi, bir yıl boyunca dört mevsimde görüntülendi. Drone ile fotoğrafları ve görüntüleri çekilen Ayasofya-i Kebir Cami-i Şerifi, bakanlara bir daha baktırdı. Herkesi kendine hayran bırakan camide, dört mevsim boyunca çekilen görüntülerle kartpostallara konu olacak dereceye geldi.

Dört mevsim boyunca, Ayasofya Camisi

Görsel ihtişamıyla zamana meydan okuyan Ayasofya Camisi, yüzyıllar boyunca bir çok medeniyete ev sahipliği yapmasıyla tarihte önemli bir yerde bulunuyor. Drone pilotu Necat Kalkan tarafından görüntülenen Cami, adeta ilgi topluyor. Çektiği videolarla sosyal medyada oldukça beğenilen Kalkan,  50 saat ham video içerisinden dört farklı mevsime ait cami görüntülerini kurguladı. 

Kliple birlikte yıllara meydan okuması gözlemlenen Ayasofya, yaz aylarında masmavi İstanbul Boğazı manzarası ile yemyeşil ağaçların arasında göründü. Kış ayında ise turkuaza bürünen Boğaz, rengarenk görüntüler oluşturdu. Gece görüntülerinde ise minare ve kubbelerde yer alan özel ışıklandırmalar dikkat çekti.

Ülkemizin önemli tarihi noktalarından bir tanesi olan Ayasofya-i Kebir Cami-i Şerifi, her yıl yerli ve yabancı birçok turistin sıkça takip ettiği duraklardan bir tanesi oluyor. Bir gün içerisinde de bol ziyaretçisi olan cami, Türkiye’nin en rağbet gören noktalarından bir tanesi.

Yorumlar (0)