Avrupa'nın en büyük doğal yaşam parkında "Ormanın Sesi" yankılanıyor

Kocaeli'de bulunan Avrupa'nın en büyük doğal yaşam parkı Ormanya'da ziyarete açılan "Ormanın Sesi" alanında insanların doğayla olan bağının güçlendirilmesi hedefleniyor.

SEYAHAT 05.02.2023, 12:59 06.02.2023, 14:31
Avrupa'nın en büyük doğal yaşam parkında "Ormanın Sesi" yankılanıyor

Ormanya'da megafon biçiminde olan kapıdan geçen ve 7 metrelik "Orman Adam"ın "Ormanda WİFİ yok ancak daha iyi bir bağlantı bulacağıma söz veriyorum" isimli yazısıyla karşılanan ziyaretçiler, buradaki megafonlarla doğadaki sesleri daha da yoğun bir şekilde dinleyebiliyor.

9 farklı noktadaki ormanları dinlemek mümkün oluyor

Dünyanın 9 farklı noktasında yer alan ormanların ses kayıtlarının da dinlenebilmesinin olanağının olduğu bölgede vatandaşlar güzel zaman geçirerek, kuş ve ağaç sesleri eşliğinde gezinti gerçekleştiriyor.

"Baykuştan filin ses duyum eşiğine kadar eşsiz deneyimi yaşamak mümkün"

KBB Turizm ve Doğal Yaşam Alanları Şube Müdürü Ömer Bahadır, kısa bir sürede bitirilen proje alanındaki malzemelerin geri dönüştürülebilen ürünlerden yapıldığını ve ahşabın kullanıldığının altını çizerek bölgede 6 devasa megafon olduğunu söyleyerek şu ifadeleri kullandı:

"Burada yaprak, kuş ve rüzgar sesini normalden çok daha yoğun duymak mümkün. Alanda 10 ses düzeneği bulunuyor. Bu düzeneklerde bir baykuşun ses duyum eşiğinden filin dev kulaklarındaki ses duyum eşiğine kadar. Duymak mümkün. Dünya ormanları sesleri haritasıyla ise Amazonlardan, Yellowstone Ulusal Parkı'na kadar yağmur ormanlarının seslerini karekodla dinlemek mümkün oluyor."

Yorumlar (0)