Atatürk Arboretumu'nda sonbahar renkleri
İstanbul Sarıyer'deki Atatürk Arboretumu, güz renkleriyle de ziyaretçilerini ağırlıyor.

Dört mevsim, megakent İstanbul'un hareketliliğinden kaçmak ve tabiatla iç içe bir gün geçirmek isteyenlerin uğrak yerlerinden biri olan Atatürk Arboretumu, sonbahar mevsiminde de ziyaret ediliyor. Hazanla birlikte, sarı, yeşil ve kızıl renklerin harmanlandığı, canlı bitki müzesi olarak da tanınan arboretum, sakinliğine ek olarak kuş sesleriyle de ziyaretçilerine keyifli bir gün yaşatıyor.
Arboretumda dünyanın muhtelif yerlerinden getirilmiş çok sayıda bitki türünün güz renklerine bürünmesi ve buradaki gölette yaşayan ördekler ile kuğuların suda süzülmesi FPV dronla görüntülendi.
"Tam da zamanında geldik"
Öğrencilerini arboretuma getiren öğretmen Mürşide Çelik, burayı çok beğendiklerini ve tam da zamanında geldiklerini dile getirdi.
Yedinci sınıf öğrencisi Ali Turgut Çiftçi, gezide tabiatı tanıdıklarını, arboretumun kafa dinlemek için harika bir yer olduğunu aktardı.
Öğrenci Çınar Taha Yener ise alanda oturma yerlerinin de bulunduğunu dile getirerek, herkese buraya gelmelerini tavsiye etti.
Arkadaşıyla birlikte geziye gelen Hilal Yıldız, buradaki kaplumbağaları ve kazları çok beğendiğini kaydetti.
Atatürk Arboretumu'nun insanların dinlenebilecekleri huzurlu bir yer olduğunu ifade eden Derin Evren, "Arkadaşlarla oynanabilecek, piknik yapılabilecek yerler. İnsanlar arkadaşlarıyla zaman geçirebilir." diye konuştu.