'Aşağıdaki dünya' keşfedilmeyi bekliyor

Mersin’de yer alan, çoğu kişinin yerini bile bilmediği 'Aşağı Dünya Obruğu' kuş bakışıyla apayrı bir görsel şölen oluştururken, kuş sesleri de ziyaretçilere huzur veriyor.

SEYAHAT 30.11.2021, 19:47 01.12.2021, 16:20
'Aşağıdaki dünya' keşfedilmeyi bekliyor

Ülkemizin en önemli turizm kentlerinden Mersin’de birbirinden güzel mekanlar dikkat çekiyor.

70 metre derinliğinde

Silifke ilçesine bağlı olan Atayurt Mahallesi’ne yaklaşık olarak 11 kilometre mesafede bulunan, 150 metre genişliğe ve 70 metre derinliğe sahip olan obruğun Roma ve Bizans dönemlerinde yerleşim alanı olarak kullanıldığı tahmin ediliyor.

Doğa mucizesi obruk, insan eli değmemiş ağaçlardan meydana gelen ormanı ve harika kuş sesleri ile ziyaretçilerini konuk ediyor.

28 sene evvel 1'inci derece arkeolojik ve doğal sit alanı olarak duyurulan obruğun konumlandığı yer, geniş kitlelerce bilinmese de sosyal medyada büyük beğeni topluyor. 

"Bölge halkı bile burayı bilmiyor"

Bölgeyi ziyaret edenlerden Emre Erçelik, "Kentte bulunan 3 obruktan biri. Kanlıdivane ve Cennet Cehennem en meşhur olanları. Burası maalesef az biliniyor. Etrafı Bizans ve Roma dönemlerinden kalma kalıntılarla dolu. O dönemlerde yerleşim yeri olarak kullanılmış. Doğal bir yapı olduğundan dolayı ekosistemi hala canlı. İçerisi dış dünyadan tamamen farklı." sözlerini sarf etti. 

Bölgenin sosyal medya mecraları sayesinde biraz olsun tanındığını dile getiren fakat yöre sakinlerinin bile burayı bilmediğinin altını çizen Erçelik, doğa yürüyüşleri düzenleyerek bölgeyi tanıtmaya çalıştıklarını sözlerine ekledi. 









Yorumlar (0)