Artvin'in saklı cenneti

Bozulmamış tarihi yapıları ve doğasıyla alternatif turizmde ilk akla gelen kentlerden Artvin'de, tarihi 'Mençuna Şelalesi' ve 'Çifte Köprüler' yabancı ve yerli turistlerin uğrak noktaları arasında bulunuyor.

SEYAHAT 16.10.2022, 00:50 17.10.2022, 10:05
Artvin'in saklı cenneti

Artvin'in kıyı ilçelerinden Arhavi'de yer alan Kamilet Vadisi'ndeki Çifte Köprüler ile Mençuna Şelalesi, koronavirüs salgınının akabinde Rize-Artvin Havaalanı'nın da açılmasıyla bu sene çok sayıda doğaseveri konuk etti.

Ziyaretçileri Çifte Köprüler karşılıyor

Kıyıdan 750 metre rakıma dek gür ormanlar ve bazıları endemik olan zengin bitki örtüsüyle kaplanan vadiyi ziyaret eden turistleri ilk olarak 18'inci yüzyılda Osmanlı İmparatorluğu döneminde kesme ve moloz taşlardan yapılmış olan tarihi Çifte Köprüler karşılıyor.

Osmanlı mimarisiyle yapılan ve KGM (Karayolları Genel Müdürlüğü) tarafından 19 sene evvel restore edilerek ülke turizme kazandırılan Çifte Köprüler, Artvin'in en önemli kültürel yapılarından biri olarak ön plana çıkıyor. 

Kuş ve su sesleri...

Tarihi köprülere dört kilometre mesafedeki Mençuna Şelalesi'ne ise bahse konu köprülerden geçerek Küçükköy yolu üzerinden gidiliyor.

Araçlarla şelalenin aşağı bölümündeki restoranın yer aldığı alana ulaşan turistler, buradan da sık ağaçlarla çevrili bir kilometrelik yürüyüş yolunun ardından şelaleye ulaşıyor.

Çevresi yoğun bitki örtüsüyle kaplı olan harika görselliğe sahip Mençuna Şelalesi, gören herkesi kendine hayran bırakırken, çevredeki kuş ve su sesleriyle ziyaretçilerine huzurlu bir ortam sunuyor.

Yorumlar (0)