Arkanıza yaslanıp yıldızları seyredebileceğiniz kamp alanları!

Türkiye’nin doğal güzellikleriyle ünlü yerleri, yıldızlara bakmayı herkesin en sevdiği aktivitelerden biri yapan sayısız manzaraya ev sahipliği yapıyor.

SEYAHAT 23.09.2020, 17:20 23.09.2020, 17:37
Arkanıza yaslanıp yıldızları seyredebileceğiniz kamp alanları!

Yıldızları izlemek isterseniz harika bir yer bulmak için 3 şart sizleri bekliyor. Öncelikle ve en önemlisi, etrafınızda ışık olmaması gerekiyor, böylece gece gökyüzünü net bir şekilde görebilirsiniz. İkincisi, yüksek bir yer seçseniz iyi olabilir  ki yıldızlara ulaşabileceğinizi ve tam anlamıyla dokunabileceğinizi hissetmek için yeterince yakın olmanız gerekir. Üçüncüsü ise bulunduğunuz yerin doğal güzelliği ile sizi sarıp sarmalaması gerekir.

Melikler Yaylası, Isparta

Türkiye'nin dört bir yanında bulunan tepelerin en karanlık zirveleri üzerinde yapılan araştırmalardan sonra, Isparta bölgesindeki bu yayla, size en net ve en yıldızlı gökyüzünü sunan en yüksek nokta olduğu ortaya çıktı.

Yayla, kamp için yeterince düz ama Dedegöl Dağında da kamp yapabilirsiniz ve sonra da dağa tırmanabilirsiniz. Mahalle etrafında da dağ bisikleti için mükemmel yollar bulunmaktadır ve aynı adı taşıyan kanyona yakın olan Yaka Köyü de vardır. Bu bölge de yürüyüş yapmak da oldukça güzel olacaktır.

Olimpos, Antalya

Likya Yolu boyunca, Olimpos'un ağaç evleri ve  Olimpos Beydağları Milli Parkı'nda bulunan kamp alanları, yıldızları izlemek için harika yerlerdir. Akdeniz'deki muhteşem konumu ve nadiren bulutlu bir gökyüzüne sahip olması nedeniyle yıldızları burada izlemek oldukça kolaydır ve bu yüzden de her yıl Olimpos Gökyüzü ve Bilim Festivali, burada düzenleniyor.

Saklıkent, Antalya

TÜBİTAK'ın gözlemevindeki teleskopu, Bakırtepe'de ve 2.550 metre yükseklikte bulunuyor. Bu nokta, bölgenin en iyi gözlem yapabileceğiniz yeridir ve gerçekten dünyada da en iyi noktalardan biridir. Bölgenin her yerinde birçok kamp yeri vardır ve hatta kısa bir araba yolculuğuyla ulaşabileceğiniz bir yerleşim alanı ile de çevrilidir.

Karagöl Doğa Parkı, Bolu

Karagöl, Bolu şehir merkezinin 62 km güneyinde, Kıbrıscık ilçesinin 18 km güneyinde ve Beypazarı Yolu üzerinde yer almaktadır. Gölde konaklama için kullanılabilecek bungalov evler bulunmaktadır ayrıca çadırınızı kurup kamp yapabileceğiniz ve yıldızları en net şekilde görebileceğiniz kamp alanları da mevcuttur.

Hatila Vadisi, Artvin

Vadi, şelalelere neden olan eğim çatlakları ile V şeklinde ve dar tabanlıdır. Bitki örtüsü, Akdeniz özelliklerini yansıtan 500'den fazla bitki türü ile orta ve üst bölgelerde zengin ve yoğundur.

Hatila Vadisi'nde çok çeşitli hayvan bulunmaktadır; porsuklar, yaban keçileri, serçe şahinleri, kartallar, çakallar, engerek ve alabalıklar bunlardan bazılarıdır. Bu güzel manzaranın yaratılmasına yardımcı olan sıradışı jeolojik ve jeomorfolojik yapısından da dolayı Türkiye'ye özgü coğrafi özelliklere sahiptir. Parkta, çadırlarda, karavanlarda veya bungalovlarda kalmanız ya da Artvin'in merkezine inip konaklayabileceğiniz bir yer bulmanız mümkündür. 
 

Yorumlar (0)