Antalya'ya yolculuk: Bir tatilden bekleyeceğiniz her şeye sahip

Antalya, bol ve güncel turistik tesislerin yanı sıra iyi korunmuş tarihi yerleri ve masmavi deniziyle sizlere tatilin tadını çıkarmak için çeşitli seçenekler sunuyor.

SEYAHAT 19.11.2019, 13:04 20.11.2019, 17:20
Antalya'ya yolculuk: Bir tatilden bekleyeceğiniz her şeye sahip

Antalya, bugün çok sayıda beş yıldızlı otel, tatil köyü ve eğlence tesisi ile dünyanın en sevilen turizm merkezlerinden biridir. Dağlarda kayak yapmak için ve ardından da yüzmek için kıyıya inmek gibi şansların yanı sıra, çok sayıda arkeolojik alan ve kalıntıya olan yakınlığı da çekiciliğini arttırmaktadır. Şehrin her köşesinde farklı medeniyetlerden harika sanat eserleri var. Kaleiçi'nin pitoresk eski bölgesinde, dar, dolambaçlı sokaklar ve eski ahşap evler antik kent surlarına dayanmaktadır.

Birçok tarihi yapıyı burada ziyaret edebilirsiniz

İmparator Hadrianus, MS 130'da Antalya'da Phaselis'i ziyaret ettiğinde, şerefine surlarla şehir duvarlarına, Korint sütunlarıyla güzel bir şekilde dekore edilmiş üç kemerli bir kapı inşa edildi. Kapıyı çevreleyen iki kulenin yanı sıra duvarların diğer bölümleri de yat limanının yanında durmaktadır. Kalekapısı Meydanı'ndaki saat kulesi, eski kentin kulelerinin bir parçasıydı. 13. yüzyılda Selçuklu Sultanı Alaeddin Keykubat tarafından yaptırılan kent merkezinde, Yivli Minare Camii'nin zarif, oluklu minaresi, Antalya'nın simgesi haline geldi. Kaleiçi ilçesinde bulunan Karatay Medresesi, aynı dönemden Selçuklu taş oymacılığının en iyi örneğini göstermektedir.

Kentteki en önemli iki Osmanlı camiisi, çini dekorasyonu ile dikkat çeken 16. yüzyıl Murat Paşa Camii ve 18. yüzyıl Tekeli Mehmet Paşa Camii'dir. Yat limanına komşu, 19. yüzyıldan kalma İskele Camii, kesme taştan yapılmıştır ve doğal bir yay üzerinde dört sütun üzerine kuruludur. Hıdırlık Kulesi, muhtemelen ikinci yüzyılda bir deniz feneri olarak inşa edilmiştir. Daha önce bir kilise olan Kesik Minare Camii, kentin uzun tarihine tanıklık ediyor.

Her şeyiyle büyüleyici bir tatil cenneti

Güney sahil şeridinin büyük kısmı Antalya ili sınırları içerisindedir. Şahane plajlarının yanı sıra ağaçların arasına gizlenmiş antik kentleri, yemyeşil yaylaları ve oksijen bakımından zengin olan ormanları himayesinde bulunduran Antalya, beklediğinizden çok daha fazlasını sunan bir tatil cennetidir.

Ziyaretçiler ayrıca şehir merkezinden uzakta bulunan kıyı şeridi boyunca çeşitli turistik noktaları bulabilirler. Antalya'ya 42 km uzaklıktaki muhteşem dağ manzarasıyla Kemer, kentin batısında bulunmaktadır. Bu tatil kasabası, çevredeki manzaraya uyum sağlamak için özenle tasarlanmıştır ve harika bir tatil için ideal bir ortam sunar. Tam donanımlı Kemer Marina, yatçıların kasabanın güneyindeki bozulmamış koy ve plajların keyfini çıkarmasını sağlar. Alışveriş meraklıları, kaliteli hediyelik eşya yelpazesinden memnun kalacaklardır. Yat limanının kuzeyindeki kafe ve dükkanlarıyla dolu bir sahil şeridi, doğrudan Mavi Bayrak ile ödüllendirilen Kemer Plajı'na çıkar. Kuzeydeki diğer turistik merkezler Kızıltepe, Göynük ve Beldibi, güneyde Çamyuva ve Tekirova'dır.

 

Yaz için de kış için de ayrı güzel

Antalya'ya 50km uzaklıktaki Saklıkent, Bakırlı Dağı'nın kuzey yamaçlarında 1750-1900m yükseklikte ideal bir kış sporları beldesidir. Mart ve nisan aylarında, sabahları kayak yapabilir, Antalya'nın yat limanında taze balıklarla lezzetli bir öğle yemeği yiyebilir ve öğleden sonra güneşlenebilir, yüzebilir ve rüzgar sörfüne gidebilirsiniz.

 
 
Antalya'nın doğu kısmı, batı kısmı kadar zengindir. Kumlu Lara Plajı doğuya doğru yaklaşık 12 km uzunluktadır. Antalya'nın 14 km kuzeydoğusunda bulunan Düden Şelalesi'ni, heyecan verici bir deneyim için ziyaret edebilirsiniz. Lara Plajı yolunda, Aşağı Düden Şelalesi, doğrudan denizin içine düştüğünde, yakındaki dinlenme alanı ile birlikte mükemmel bir manzara sunmaktadır. Sonuç olarak Antalya, mavi denizi, aydınlık gökyüzü, dağlarının sürekli değişen renkleri ve yemyeşil bitki örtüsüyle bir renk festivalidir.

Yorumlar (0)