Antalya en canlı dönemini yaşıyor! Günlük yabancı turist rekorunu kırdı

Pandemi tedbirlerinin sonrasında sezona hızlı bir şekilde giriş gerçekleştiren turizm cennetine uçakla giriş yapan turist miktarı 6 milyonu aşarken, sadece hafta sonu gelen turist sayısı ise 88 bine ulaştı.

SEYAHAT 27.07.2022, 10:57
Antalya en canlı dönemini yaşıyor! Günlük yabancı turist rekorunu kırdı

Yabancı ve yerli turistlerin gözdesi olan turizm cenneti Antalya en canlı dönemini yaşıyor. Tatil döneminin gelişiyle beraber, şehir otelleri tamamıyla doldu. Akdeniz İşletmeciler ve Turistik Otelciler Birliğinin (AKTOB) "Geleneksel Temmuz Ayı Toplantısı”'na katılım sağlayan Antalya Valisi Ersin Yazıcı, şehrin turizmde güvenli ve kaliteli hizmet sağladığını ifade etti.

“Altyapı çalışmalarına hız vermeliyiz”

Antalya'da dünya ölçütlerinde turizm gerçekleştirildiğine dikkat çeken Yazıcı, "Kentimizi el birliğiyle büyütmeye, geliştirmeye, daha ileri götürmeye ve güzelleştirmeye devam edeceğiz. Mevcut durumda kalite yönünden oldukça iyi haldeyiz. Fakat daha geçmemiz gereken birçok yol bulunuyor. Özellikle altyapı kapsamında yapılması gerekenleri biran önce halletmeliyiz. Her alanda önemli olan bir konu kalitedir. Ancak konu turizme geldiğinde kalite daha fazla öne çıkmaktadır” dedi.

Antalya rekor kırdı, sadece hafta sonu gelen sayısı bini aştı

2022 turizm verilerinin iyi durumda olduğuna değinen Yazıcı, turizm konusunun bir ekip işi olduğuna vurgu yaptı. Hava yoluyla Antalya'ya ziyarette bulunan turist miktarının 6 milyonu aştığını belirten Yazıcı, "Bu yıl turizmde artış gösteren bir ivmede ilerliyor. Sektör şu an için iyi gidiyor ve gelen turist sayısında da artış sürüyor. Salgın döneminde sağlamış olduğumuz güvenli, kaliteli ve olumlu hizmet sayesinde bu sene turizmde oldukça başarılı bir zaman geçiriyoruz. Sadece hafta sonunda salgın dönemi sonrasında günlük yabancı turist geliş rekorunu 88 bin ile elimize aldık. Bu miktarın ilerleyen günlerde yükselerek devam edeceğini düşünüyoruz" ifadelerini kullandı.

1 ay değil, 12 ay sürdürülecek

Turizmin sürdürülebilir olması yönünde açıklama yapan Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek, “ Turizmin bu şekilde yolunda olabilmesi adına denizi, çevreyi ve doğayı korumamız gerekiyor. Vazifeye başladığım günden bu zaman kadar altyapı için 1 milyar 580 milyon liralık yatırım yaptık. Bunun yanı sıra, 3 milyar 531 milyon lira daha yatırım sağlamayı planlıyoruz. Turizmi sadece yaz ayında değil, 12 aya yayma düşüncemiz bulunuyor. Şehrin kültürel ve ekonomik gelişimi açısından destek sağlayabilme düşüncesiyle festivaller, fuarlar, sağlık turizmi ve spor organizasyonları düzenliyoruz” dedi.

Yorumlar (0)