Ankara’ya yeni bir metro hattı geliyor

ABB, Dikimevi-Natoyolu metro projesini Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı’na sundu. Projenin onaylanması halinde Ankara’nın altından geçen metro hattı, şehrin tüm sakinlerine daha geniş alternatifler sunacak. 

SEYAHAT 09.02.2022, 16:03 10.02.2022, 17:22
Ankara’ya yeni bir metro hattı geliyor

Ankara Büyükşehir Belediyesi (ABB) yeni alınan otobüsler, bisiklet yolları, köprülü kavşaklar ve yol onarımı gibi ardı ardına yenilikleri Başkentlilere kazandırırken bir projeyi daha hayata geçirmek için gün sayıyor. Kısa süre içerisinde inşaatına başlanması hedeflenen Dikimevi-Natoyolu Hafif Raylı Sistem Projesi (metro) girişimi için istasyon ve güzergah planını oluşturan ABB ekipleri, projenin Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı’na bağlı Altyapı Yatırımları Genel Müdürlüğü’ne gönderildiğini duyurdu. 

Metronun tamamı yer altında olacak 

ABB’nin proje taslağına ulaşan basın mensuplarına göre metro hattının tamamı yer altından geçecek. Projenin bakanlıkça onaylanmasının ardından Cumhurbaşkanlığı Strateji ve Bütçe Başkanlığı’na yatırım başvurusunda bulunulacak. Bu başvurunun da kabul edilmesiyle birlikte ihaleye çıkılacak. 



Hat, 8 ayrı istasyondan oluşacak 

Ankara Şehirlerararası Terminal İşletmesi (AŞTİ) ile Dikimevi arasındaki ANKARAY’a entegre edilecek olan yeni metro hattının uzunluğu 7,4 kilometre olarak belirlendi. Abidinpaşa’dan başlayacak olan hat Aşık Veysel, Tuzluçayır, General Zeki Doğan, Fahri Korutürk, Cengizhan, Akşemsettin ve Natoyolu isimli duraklardan geçecek.  

Tek yönde 10 bin yolcu seyahat edecek 

2026 senesi için yolcu öngörüsünde bulunan ABB, tek yönde 10 bin 874 yolcunun seyahat edeceğini bildirirken 2050 senesinde günde (gidiş-geliş) 691 bin 528 yolcunun bu hattı kullanacağını kaydetti.  

Projeyi Mansur Yavaş duyurdu 

ABB’nin bir diğer projesi olan Kızılay-Dikmen metro hattının ise şu anda son adımına gelinmiş durumda. Son çalışmaların tamamlanmasının ardından proje için ihaleye çıkılacak. Tüm bu gelişmeler sürerken Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, yeni metro hattı projesini sosyal medya hesabından şu sözlerle duyurdu:  

Yorumlar (0)