Ankara-İstanbul arası “Ekspres YHT” seferleri 10 Temmuz’da başlıyor 

Bakan Karaismailoğlu, Ankara-arasındaki ekspres yüksek hızlı tren seferlerinin 10 Temmuz’da başlayacağını aktardı. Klasik trenden 25 dakika daha hızlı giden ekspres YHT, Eskişehir ile İstanbul-Pendik duraklarında duracak. 

SEYAHAT 06.07.2021, 15:16 07.07.2021, 10:18
Ankara-İstanbul arası “Ekspres YHT” seferleri 10 Temmuz’da başlıyor 

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, 21 Haziran’da yapılan kabine toplantısında 1 Temmuz itibarıyla kademeli normalleşme sürecine geçildiğini ve bunun, demiryolu yolcu taşımacılığında da bazı düzenlemelere gidilmesine vesile olduğunu belirtti. 

Trenler, salgın sürecinde yüzde 50 kapasite ile hizmetteydi 

Karaismailoğlu: “Bugüne kadar 57 milyon yolcuyu taşıyan YHT (yüksek hızlı tren), Covid-19 salgını sürecinde yüzde 50 kapasite ile hizmet verdi. Kademeli normalleşme kararı doğrultusunda toplu taşımada da kısıtlamalar kaldırıldı. 1 Temmuz’dan bu yana tam kapasite işletilen seferler, Kurban Bayramı öncesinde, 10 Temmuz itibarıyla günde 26 seferden 36 sefere çıkartılacak.” 



Günlük sefer sayıları yükseltildi 

“Günlük sefer sayıları yükseltildi. Ankara-İstanbul-Ankara hattındaki seferler 10’dan 14’e çıkartılırken Konya-İstanbul-Konya hattı seferleri 4’ten 6’ya çıkarıldı. Ankara-Konya-Ankara hattındaki seferler ise 8’den 10’a çıkartıldı. Ankara-Eskişehir-Ankara arasındaki seferler de 4’ten 6’ya yükseltildi. Yolcuların, Kurban Bayramı tatili döneminde seyahat planlarını önceden yapabilmeleri ve gidiş-dönüş biletlerini aynı anda almalarını sağlayan hem normal hem de YHT trenlerinin biletleri 31 Temmuz’a kadar satışa açıldı.” 

“Ankara-İstanbul hattındaki ilk tren ekspres olacak” 

Karaismailoğlu: “Ankara-İstanbul hattında 10 Temmuz 06.00’da başlayacak olan ilk tren ekspres olacak. Bu tren yalnızca Eskişehir ve Pendik duraklarında duracak. Ekspres YHT ile yaklaşık 25 dakika zaman kazanılacak. YHT ile kombine taşımacılık seyahat süreleri önemli ölçüde düştü. YHT+otobüs bağlantıları ile Ankara-Bursa hattında yolculuk 4 saate düştü. Konya-Bursa hattı da 4 saat 15 dakikaya düştü. Ankara-Karaman hattında ise zaman, 3 saat 35 dakikaya düştü. İstanbul-Karaman hattı da 6 saat 55 dakikaya indi.” 



“YHT seferlerinin artırılması ile 16 bin 92 ilave kapasite sağlandı” 

“Bayram tatilinin uzun olması sebebiyle yolcu yoğunluğunun önemli oranda artmasını bekliyoruz. Mart 2020’den bu yana seyahat ve diğer kısıtlamalar sebebiyle vatandaşlarımız, bayramları evlerinde geçirdi. Bu bayramda da hem kısıtlamaların kaldırılması hem yaz tatili olması hem de okulların tatil olması sebebiyle şehirler arasında seyahatlerin çok fazla yoğunlaşacağını düşünüyoruz. YHT seferlerinin artması ile günde 4 bin 542; toplamda ise 16 bin 92 ilave kapasite sağlandı.” 

TCDD, Sağlık Bakanlığı ile birlikte yeni kurallar belirledi 

TCDD Taşımacılık Genel Müdürlüğü ve Sağlık Bakanlığı, salgın sebebiyle her türlü tedbiri alarak yeni kurallar belirledi. Artık istasyonlarda, garlarda ve trenlerde daha güvenli ve sağlıklı seyahat imanının olduğunu belirten Karaismailoğlu, her türlü tedbirin alınarak en iyi hizmetlerin verilmeye devam edileceğini bildirdi: “Sosyal mesafe, hijyen ve maske kurallarına uymak konusunda hassasiyet gösteriyor ve bekliyoruz. Bayramımızı bayram gibi yaşamak ve sonrasında da üzülmemek için herkes üstüne düşen sorumluluğu yerine getirmelidir. 28 Mart 2020’den itibaren seferlere ara vermiştik. Sonrasında da kademeli olarak başlattığımız Doğu Ekspresi, Van Gölü Ekspresi, Güney Ekspresi, 4 Eylül Mavi Ekspresi, Ankara Ekspresi, Pamukkale Ekspresi, Fırat Ekspresi, Ege Ekspresi, Erciyes Ekspresi, İzmir Mavi Ekspresi, Konya Mavi Ekspresi ve Göller Ekspresi’ne 12 Temmuz itibarıyla yeniden başlıyoruz.” 



Abonman paket satışları devam ediyor 

“Sık seyahat edenler için YHT’de ve diğer trenlerde abonman paket satışları devam ediyor. Orta ve yakın şehirler arasında daha önce işletilmeye başlanan bölgesel trenlerin de 32 ayrı güzergahta ve günde 162 sefer yapacağını belirtmek isterim.” 

Yorumlar (0)