Altınkale’de karlar altında, kartpostallık görüntüler ortaya çıktı!

Sivas’a 31 kilometrelik bir yol uzaklığında bulunan ve Sıcak Çermik Termal Turizm Bölgesi’nde yapılan Altınkale, Pamukkale’ye benzemesiyle ziyaretçilerini şaşırtıyor. Bölgede yoğun kar yağışı ile birlikte, kartpostalları aratmayan görüntüler oluştu.

SEYAHAT 16.01.2021, 10:43 17.01.2021, 13:50
Altınkale’de karlar altında, kartpostallık görüntüler ortaya çıktı!

Sivas il merkezine yaklaşık 31 kilometre uzaklıkta yer alan ve Sivas Valiliği tarafından Sıcak Çermik Termal Turizm Bölgesi’ne yaptırılan Altınkale, Pamukkale travertenlerinin bir benzeri olarak yapay şekilde oluşturuldu. Bölgedeki yoğun kar yağışının ardından Altınkale’de kartpostalları aratmayan görüntüler ortaya çıktı. 

Kar yağışıyla, büyülü manzaralar oluştu

Sarı ve beyaz görünümü Altınkale’de, sıcak suyun da oluşturduğu buharla birlikte görsel bir güzel manzara sunulmuş oldu. Kükürt yoğunluğu nedeniyle Pamukkale’nin aksine sarı-turuncu renkleri arasında bir renge bürünmesi nedeniyle ‘Altınkale’ olarak adlandırılan yapı, kar yağışından sonra kaplandığı beyaz örtüyle, adeta büyülüyor.

Drone ile havadan görüntülenen Altınkale’de travertenlerin bir kısmı karlar altında kaldı. Sıcak su ve buhar ile birlikte de havadan görüntülerde ilginç manzaralar belirlendi.  Bölgeye gelen vatandaşlar ve ziyaretçiler de görsel güzellikle bolca fotoğraflar çektirdi. 

Yorumlar (0)