Almanya’ya seyahat etmek isteyenler için kapılar, yeni şartlarla açıldı 

Almanya İçişleri Bakanlığı, yeni kararlar aldığını ve bu kararlara uyulması halinde 25 Haziran 2021 itibarıyla AB dışındaki ülkelere kapılarını açacaklarını duyurdu. 

SEYAHAT 18.06.2021, 12:28 19.06.2021, 14:37
Almanya’ya seyahat etmek isteyenler için kapılar, yeni şartlarla açıldı 

Almanya İçişleri Bakanlığı tarafından yapılan yazılı açıklamaya göre AB ülkeleri dışında yer alan ülkelerdekiler için kapılar, 25 Haziran 2021’de açılıyor fakat bunun belirli şartları var. Bakanlık açıklamasına göre Almanya’ya seyahat etmek isteyen kişiler, Avrupa İlaç Ajansı tarafından onaylanan AstraZeneca, Moderna, BioNTech ya da Johnson & Johnson aşılarından birini en az 2 doz halinde yaptırmak zorunda.  



Türkiye’ye kapılar açılıyor 

Almanya tarafından yayınlanan bu kurala göre Türkiye’de yaşayan ve BioNTech aşısından 2 doz vurulan kişiler de Almanya seyahatlerini gerçekleştirebilecek. Almanya’ya gidecek kişilerin, bilet tarihinden en az 14 gün önce aşı yaptırmış olması ve bunu resmi olarak belgelemesi gerekiyor. 



Varyanta karşı kısıtlamalar devam edecek 

AB ülkeleri dışındaki ülkelere kapıların açılmasına karşın varyantların görüldüğü ülke ve bölgeler için kısıtlamalar devam edecek. Almanya, geçtiğimiz hafta yaptığı açıklamada, haftalık 100 bin kişideki vaka sayısı 200’ün altında olan ülkeler için “riskli” ilanını 1 Temmuz 2021 itibarıyla kaldıracağını ve buraya uçuş yapılabileceğini aktarmıştı. 

Yorumlar (0)