Almanya’da hava ulaşımı felç oldu: Yüzlerce uçuş iptal edildi

Almanya’da grev nedeniyle 185 sefer yapılamayacak. Hava yolu, "Yolculara verilen rahatsızlıktan derin üzüntü duyuyoruz" sözlerini kullandı. 

SEYAHAT 17.10.2022, 15:31
Almanya’da hava ulaşımı felç oldu: Yüzlerce uçuş iptal edildi

Eurowings'de çalışan pilotlar, pazartesi gününden itibaren 3 günlük grev başlattı.

Almanya’da pilotlar greve başladı

Pilotların grevi, Alman hava yolunun pek çok uçuşunun iptal edilmesine sebep oldu.

Pilotlar sendikası Vereinigung Cockpit'in açıklamasında, iş bırakma eylemi, yerel saatle 00.01'de başladı ve çarşamba günü 23.59'a kadar sürecek.

Lufthansa Group'un düşük maliyetli uçuş imkanı sunan şirketi, havalimanına gitmeden önce yolculardan uçuşlarının mevcut durumunu çevrimiçi ortamda kontrol etmelerini istedi.

Açıklamada, "Eurowings, yolculara verilen rahatsızlıktan üzüntü duyuyor ve grev eyleminin yolculara etkisini en aza indirmek için mümkün olan her şeyi yapıyor." ifadeleri kullanıldı.

185 sefer iptal edildi

Pazartesi erken saatlerden bu yana Düsseldorf, Stuttgart ve Köln-Bonn çıkışlı ve varışlı 185 sefer iptal edildi.

Pilotların grevinden en fazla iç hat uçuşları etkilenirken, Eurowings Europe ve Eurowings Discover’ın düzenlediği uçuşların grevden etkilenmeyeceği aktarıldı.

Sendikanın şirketten istekleri

Pilotlar sendikası, Eurowings yönetimiyle gerçekleştirdiği görüşmelerde çalışma koşulları konusunda bir anlaşma sağlanamaması sonrasında geçen hafta 3 günlük grev düzenlemeye karar vermişti.

Vereinigung Kokpit, azami çalışma saatlerinin azaltılmasını ve daha fazla dinlenme sürelerini isterken, Eurowings, ekonomik olarak sendikanın taleplerinin uygulanabilir olmadığında ısrar ediyor.

Yorumlar (0)