Alman siyasetçi: Türkiye, dünyaya örnek olmanın da ötesinde!

Alman siyasetçi Friedhelm Ost, Türkiye'nin turizm alanında aldığı yeni tip koronavirüs (Covid-19) önlemlerinin, "dünyaya örnek olmanın da ötesine geçtiğini" ifade etti. 

SEYAHAT 02.09.2020, 11:46 02.09.2020, 12:51
Alman siyasetçi: Türkiye, dünyaya örnek olmanın da ötesinde!

Türkiye, yeni tip koronavirüs (Covid-19) sürecinde turizme canlılık kazandırmak amacıyla aldığı tedbirlerle diğer ülkelerin dikkatini çekmeyi başardı. 

Alman siyasetçi Friedhelm Ost, Türkiye'ye bu konuda övgüler yağdıran kişilerden biri oldu. 

Alman siyasetçi Ost, konuya ilişkin yayınladığı bir yazısında, Kültür ve Turizm Bakanı olan Mehmet Nuri Ersoy'un yeni tip koronavirüs (Covid-19) sürecinde muhteşem bir başarıya imza attığını ifade etti. 

Ost, Türkiye'nin tatil beldelerinde uygulanan yeni tip koronavirüs (Covid-19) önlemlerinin diğer ülkelere örnek teşkil etmenin de ötesine geçtiğine dikkat çekerek, Antalya gibi turizm şehirlerinde faaliyet gösteren işletmelerin hijyen önlemlerinden bahsetti. 

Alman siyasetçi, "Almanya'nın kıyılarında bulunan tatil merkezleri ve Mallorca ile karşılaştırma yapıldığı zaman Türkiye'nin aldığı önlemler, dünyaya örnek teşkil etmenin de ötesine geçti." ifadelerine yer verdi. 

Türkiye'ye tatil yapmaya gitmek isteyenlerin maske takması, sosyal mesafe kuralına riayet etmesi ve hijyen kuralına uyması gerektiğini aktaran Ost, turistlere kibar bir şekilde gerekli uyarıların yapıldığını kaydetti. 

Ost, ateş ölçme ve dezenfektan verme sürecinin havalimanlarında başlayarak otel ve diğer mekânlarda sürdüğünü belirterek, maske takmaya ciddi derecede önem verildiğini tekrarladı. 

Tatil merkezlerindeki hareketliliğin sonbahar mevsiminde de süreceğine dikkat çeken Ost, Türkiye'nin birçok rakibini bu konuda geçmeyi başardığını ifade etti. 

Ost, Almanya'ya dönüş yapacak olan kişilere uçuştan 48 saat önce yeni tip koronavirüs (Covid-19) testi zorunluluğunun getirildiğini aktararak, turizm operatörleri tarafından test süreçlerinin ciddi bir şekilde ayarlandığını ve söz konusu testlerin sağlık görevlileri tarafından yalnızca birkaç dakikada yapıldığını belirtti. 

Ost, turizm sektörünün Türkiye için önem arz ettiğini vurgulayarak, birkaç senede Rusya'dan 7 milyon, Almanya'dan 5-6 milyon civarında insanın geldiğini bildirdi. 

Türkiye'de GSYİH'nin (Gayrisafi yurt içi hasıla) yüzde 12-15'inin turizmden geldiğini aktaran Ost, söz konusu sektörün ekonomi üzerindeki etkisine dikkat çekti.

Yorumlar (0)