Alman muhabir, Türkiye'ye turist gibi geldi! Bakın neler yazdı...

Bild gazetesi, muhabirini Türkiye'ye sivil turist gibi gönderdi. Muhabir, Türkiye'de yeni tip koronavirüs (Covid-19) ile mücadelede üst düzey tedbirlerin alındığını ve bu konuda Almanya'dan daha başarılı olduğunu ifade etti.

SEYAHAT 23.06.2020, 11:34 23.06.2020, 11:38
Alman muhabir, Türkiye'ye turist gibi geldi! Bakın neler yazdı...

Almanya, yeni tip koronavirüs (Covid-19) konusunda Türkiye'yi "riskli bölge" olarak değerlendirmişti. 

Alman gazetesi Bild, muhabirini Türkiye'ye sivil turist gibi gönderdi. Muhabir, öncelikle havalimanında alınan tedbirlerin Berlin-Tegel Havalimanı'ndan daha iyi düzeyde olduğunu ifade etti. 

"Seyahat sırasında önlemlere dikkat ediliyor"

Muhabir, seyahat süresince maske takma kuralına riayet edilip edilmediğinin sıkı bir şekilde denetlendiğini ve söz konusu kuralı ihlâl etmekte ısrarcı olan kişilerin de aktarma sırasında uçaktan indirildiğini belirtti.

"Ateşi yüksek çıkanlara test yapılıyor"

Havalimanında bulunan kişilerin ateşlerinin ölçüldüğünü ve sosyal mesafe kuralına riayet edildiğini aktaran muhabir, ateşi 37.8'den fazla ölçülen kişilere hemen yeni tip koronavirüs (Covid-19) testi uygulandığını kaydetti. 

Muhabir, tedbirlerin otellerde ciddi bir şekilde uygulandığını ifade ederek, müşterilere hijyen için dezenfektan dağıtıldığını ve ateşlerinin sık sık ölçüldüğünü, otellerin ise yarı kapasite ile çalıştığını aktardı. 

"Herkes maske takıyor"

Plajlarda şezlongların arasında neredeyse 3 metrelik mesafe bırakıldığını kaydeden muhabir, hem cankurtaranların hem de tüm personelin maske taktığını belirtti.

"Açık büfe yok"

Muhabir, otel odalarının özel kıyafetler giyen personel tarafından sürekli temizlendiğini belirterek, açık büfe sistemine son verildiğini ve masaya özel servis yapıldığını ifade etti. 

Tatilden sonra Almanya'ya dönmeden önce Antalya’da yeni tip koronavirüs (Covid-19) testi uygulandığını aktaran muhabir, test sonucunun negatif çıktığını belirtti.

Alman muhabir, Berlin Havaalanı'nda ise hiçbir tedbir alınmaması nedeniyle şaşırdığını da ekledi.

Yorumlar (0)