Airbnb ile konaklayacaklara sosyal medya taraması

Airbnb, konaklama hizmeti alacak insanların güvenli kişiler olup olmadığını anlamak için sosyal medya hesaplarını tarayacak.

SEYAHAT 09.01.2020, 13:50
Airbnb ile konaklayacaklara sosyal medya taraması

Airbnb üzerinden evini konaklamaya açan pek çok kişinin en büyük endişelerinden biri, evinde konaklayacak kişinin güvenli biri olup olmadığı. Çünkü yabancı birine evin bir odasını kiralamak, biraz da cesaret gerektiren durum.

Webrazzi'nin aktardığına göre, bu kaygılar nedeniyle evi müsait olup kiralamaya çekinenler için Airbnb yeni bir uygulamaya geçmeyi planlıyor. Airbnb ömceki yıllarda satın aldığı bir yazılımla bu problemin önüne geçmeye çalışacak. 

Yıllardır farklı alanlarda kullanılıyordu

Airbnb; Anish Das Sarma, Nilesh Dalvi, Savi Baveja tarafından oluşturulan Trooly isimli bir girişimi 2017 yılında satın aldı. Bu girişim 2015'ten itibaren Airbnb için sahte paylaşımları engellemek için kullanılıyordu. Güvenilir ilişkileri ve etkileşimleri doğrulayan, görüntüleyen ve tahmin eden Trooly, şimdi de Airbnb uygulamasını kullanan ve potansiyel olarak tehlikeli olabilecek konukları tarayarak analiz etmek için kullanılacak. 

Bu kapsamda yeni uygulama, patentine göre Airbnb'nin kredi ve kimlik kontrollerine karşı özellikleri tespit etmek ve “üçüncü taraf veri tabanlarını korumak” adına sosyal medyayı da kapsayan çevrimiçi siteleri tarayabilecek. Dolayısıyla yapılan iş yasalara aykırı değil ve Airbnb kişileri inceleme hakkına sahip.

"Güvenilirlik puanı" veriliyor

Trooly, şüpheli olarak belirlediği kişiler için birden fazla farklı rapor oluşturuyor. Bu raporlarda söz konusu kişinin psikopat eğilimlerinin olup olmadığı, daha önce bir suça karışıp karışmadığı gibi bilgilere yer veriliyor. Tüm bunlar, bir kullanıcının kişiliğinin bir mülk kiralamak için uygun olup olmadığını belirlemek adına kullanılıyor ve yapay zekâ ile bir "güvenilirlik puanı” veriliyor.

Yorumlar (0)