Ağrı Dağı’nın Iğdır tarafı, dağ turizmcilerine tanıtıldı!

Ağrı Dağı’nın Iğdır rotası için, Gençlik ve Spor Müdürlüğü ile Zirve Dağcılık ve Doğa Sporları Kulübü tarafından bir seminer düzenlendi. Seminerde, Iğdır’daki rota ve bölgedeki bağlantılı dağların turizme kazandırılması için, dağ sporcuları ve turizmcilerine tanıtım yapıldı.

SEYAHAT 16.03.2021, 10:50 16.03.2021, 10:55
Ağrı Dağı’nın Iğdır tarafı, dağ turizmcilerine tanıtıldı!

Iğdır’da düzenlenen ve Ağrı Dağı’nın Iğdır’a uzanan rotasının turizme kazandırılması amacıyla planlanan bir seminer yapıldı. Gençlik ve Spor Müdürlüğü ile Zirve Dağcılık ve Doğa Sporları Kulübü tarafından düzenlenen seminer, Ağrı Dağı'nın Iğdır rotasının atıl kalması nedeniyle dağ sporlarına ve turizme kazandırılması amacıyla gerçekleştirildi.

Gençlik Spor Müdürlüğü ve AFAD ile görüşüldü

Terörden temizlenen ve artık sadece sporcular ve turizmciler için bir bölge olacak olan alanın, dağcılık sporuna kazandırılıp canlandırılması için girişimlere başlandı. Kültür ve Turizm Müdürlüğü Konferans Salonu'nda düzenlenen seminere dağcılar, turizmciler ve ilgililerin katılımı gerçekleşti.



Seminerde Zirve Dağcılık ve Doğa Sporları Genel Başkanı Oran Kozan ise, Ağrı Dağı'nın Iğdır rotasında ve diğer dağlarda turizm kazandırılma çalışmaları için yapılacakları anlattı. Ağrı Dağı’nın Iğdır bölgesi için Gençlik Spor Müdürlüğü ve AFAD ile görüşmeler yapıldığını aktaran Kozan, bölgenin dağcılıkla ilgili potansiyeli üzerine sohbet edildiğini ve turizme açılması için yapılabilecekleri anlattıklarını belirtti.

Seminerde ayrıca dağcılık tecrübelerini anlatan olan Tunç Fındık, dünyanın en yüksek dağı olan Everest'e iki kez farklı taraflardan çıkmış olan ilk Türk dağcı olma özelliğini paylaştı. Fındık ayrıca, dağ sporcularının bu bölgeye yönlendirilmesi ve bölgedeki dağların tanıtımı üzerine bu çalışmanın başlatıldığını belirtti. Ağrı Dağı'nın kuzey, batı ve doğu tarafının çok büyük bir potansiyele sahip olduğunu aktaran Fındık, burada dağcılığın yanında dağ bisikleti ve yürüyüş gibi aktivitelere de el verişli bir alan olduğunu belirtti.



Yerel yöneticilerle görüşüldüğünü belirten Fındık, dağın birçok yerli ve yabancı turisti çekebileceğini ve buraya bir pistin yapılmasının turizmde ciddi bir patlama yaratabileceğini de belirtti.

Yorumlar (0)