Afyonkarahisar’ın saklı cenneti: İnli Balıklı Gölü

Afyonkarahisar’a bağlı Çay ilçesinde yaz mevsiminin gelmesi ile eşsiz manzaraya bürünen İnli Balıklı Gölü, ziyaretçilerini kendine hayran bırakıyor. Gölün drone ile havadan çekilen fotoğrafları ise görenleri mest ediyor.

SEYAHAT 04.07.2021, 23:24 05.07.2021, 15:21
Afyonkarahisar’ın saklı cenneti: İnli Balıklı Gölü

Çay ilçesine bağlı İnli köyündeki Selevir Barajı'ndan nakledilen sular ile 2002 yılında oluşturulan 5 bin metrekarelik yapay gölet, manzarası ile görenleri kendine hayran bırakıyor. Afyonkarahisar şehir merkezine 45 kilometre uzaklıkta olan ve çevresi söğüt ağaçları ile donatılarak adeta bozkırın ortasında küçük bir ormana çevrilen İnli Balıklı Gölü, yürüyüş yollarıyla da yurttaşların spor yapmasına olanak sağlıyor. Göl içerisinde en büyüğü 10 kilograma uluşan ve avlanması yasak olan aynalı sazanlar misafirler tarafından yem ve ekmek ile besleniyor. Eşsiz doğasıyla gölet drone ile havadan görüntülenirken, manzara adeta görenleri mest ediyor. Göldeki balıkların da karınlarını doyurmak için su yüzeyine çıktığı anlar görenleri kendine hayran bırakıyor.

"Evlilik teklifini burada yapıyorlar"

İnli Balıklı Gölü'nde görev yapan İbrahim Çakmak, gölün 2003 yılından bu yana hizmet verdiğini dile getirerek, “An itibarıyla muhtarlık bünyesinde işletiliyor. Burası daha çok doğaseverler ve hayvanseverler tarafından ziyaret edilen önemli bir noktadır. Buraya hafta sonu yurttaşlar yoğun olarak geliyor. Yoğun iş temposundan bunalan insanlar hafta sonu aileleriyle, evlatlarıyla zaman geçirmek için burayı tercih ediyor. Burada göl içerisinde sazan balıklarımız var, tutulması kesinlikle yasaktır. Aileler balıklarımıza yem ve ekmek veriyorlar, böylelikle de stres atıyorlar. Genel manzarası da çok güzel ve etrafı tamamen ağaçlıklarla çevrili. Evlenen çiftler doğal bir stüdyo ortamı olarak burada fotoğraf çektiriyorlar. Nişan, düğün, evlilik teklifi, doğum günü gibi gibi şeylerde de burayı tercih ediyorlar." sözlerini sarf etti. 







Yorumlar (0)