Afrika’da su kuyusu açtırmak için Almanya’dan Türkiye’ye koştu 

Almanya’da yaşayan Türk vatandaşı Savaş Çoban, Münih’ten İstanbul’a 45 günde koştu. Çoban, bu anlarını sosyal medya hesaplarında paylaşarak bağış topladığı bağışlarla Afrika’da su kuyusu açtıracağını müjdeledi. 

SEYAHAT 17.09.2021, 09:42 18.09.2021, 09:52
Afrika’da su kuyusu açtırmak için Almanya’dan Türkiye’ye koştu 

Almanya’da yaşayan 28 yaşındaki Savaş Çoban, 45 gün önce zorlu yolculuğuna başladı. Çok sevdiği İstanbul’a ulaşmak için Münih’ten yola çıkan ve 45 gün boyunca koşarak Türkiye’ye varan Çoban, yalnızca yeme-içme ve uyuma ihtiyaçlarını karşılamak için mola verdi. Olumsuz hava koşullarında dahi yol almayı bırakmayan Çoban, 9 ülkeden geçerek İstanbul’a vardı. 

Bir buçuk ay süren yolculuğu sonunda ülkeye ulaştığı için gururlu ve mutlu olduğunu aktaran Türk genci, her anını sosyal medya hesaplarında paylaştı ve bağış topladı. Topladığı bu bağışlarla da Afrika’da yardıma muhtaç insanlar için su kuyusu açtıracağı müjdesini verdi. 



“Beni Afganlı kaçak sandılar” 

Çoban: “Yolculuğuma Münih’ten başladım. 9 ülkeden geçerek İstanbul’a ulaştım. Toplam 2250 kilometre koştum. Beni gören herkes Afgan ve kaçak sandı. Turist olduğumu kimse tahmin etmedi. Kimse de Türkiye’ye koştuğuma inanmadı. Ama ben kendime inandım. Kendi sınırlarımı aşmayı her zaman çok sevmişimdir. Savaşmayı severim. Küçüklüğümden beri de her gün koşarım. Bu, benim için, sporcu olmak gibi bir durum. Yolculuğum sırasında İstanbul’a varacağımı düşünerek motive oldum. 45 gün boyunca her gün farklı bir şehirde uyandım. Çok gururlu ve mutluyum.” 



Bağışlarla insanlara yardım edecek 

Çoban: “Geçen sene de Münih’ten Sevilla’ya bisikletle gittim. Oradaki dağlarda 47 derecede susuz kaldığım zamanlar oldu. O anda suyun ne kadar önemli olduğunu fark ettim. Bunun için de 45 günlük maceramı sosyal medyada paylaşarak destek topladım. Bu bağışları toplamamın sebebi, Afrika’da yardıma muhtaç insanlar için su kuyusu açtırmak istememdi. Yaklaşık 4 bin Euro bağış topladım. Buradan Almanya’ya geçeceğim ve sonrasında Afrika’ya gideceğim. Orada su kuyuları açtıracağım. Afrika'daki insanların daha fazla susuz kalmaması için takipçilerimden yardım bekliyorum. Bu yaptıklarım da herkese motivasyon sağlasın istiyorum. Bu yüzden her anımı herkese gösterdim. İnsan, istediğinde her şeyi yapabilir.” 

Yorumlar (0)