Adana'nın gizli cenneti: 3 yıl önce keşfedildi

Adana’nın doğal güzelliklerinden ve ‘kesin korunacak alan’ olarak da belirlenen Nergis Adası, Akyatan Lagünü içerisinde yer alıyor. Görsel bir güzellik içerisinde bunan büyülü ada, yerli ve yabancı turistler tarafından zevkle karşılanıyor.

SEYAHAT 24.02.2021, 16:40
Adana'nın gizli cenneti: 3 yıl önce keşfedildi

‘Kesin korunacak hassas alan’ olarak belirlenen, Adana’nın Karataş ilçesinde yer alan ve Akyatan Lagünü’nde bulunan Nergis Adası, ziyaretçilerine ruh dinlendirici bir manzara yaşatıyor. Görsel bir güzelliğe sahip mekan, geçtiğimiz yıllarda 41 türden 125 bin 936 kuşa ev sahipliği yaptı. Göçmen kuşların Türkiye'deki en önemli dinlenme ve beslenme yerleri arasında bulunan  Nergis Adası, Adanalı kadın fotoğraf sanatçısı Gamze Bozkaya tarafından keşfedildi.

“Adanalılar için büyük bir şans”

3 yıl önce Bozkaya; 147 kilometrekare alana sahip Akyatan Lagünü içerisinde, ana karadan yaklaşık 3 km uzakta olan ve içi nergis çiçekleriyle dolu bir ada keşfetti. Adana’nın gezilecek turistik ve tarihi yerleri araştıran Bozkaya, bir anda bu ada ile karşılaştığını belirtti. Bu adanın bulunmasının Adanalılar için büyük bir şans olduğunu söyleyen Bozkaya, , ‘Nergis Adası’nın tanıtımının yapılması gerektiğini belirtti.

“Ocak ve Şubat ayında ziyaret akınına uğruyor”

Flamingolar başta olmak üzere bir çok kuş türünün geldiğini söyleyen Bozkaya, mis kokulu nergis çiçekleriyle bezeli gizemli adaya sadece tekneyle gidilebildiğini söyledi. Ziyaretçiler, özellikle Ocak ve Şubat aylarında çiçekleri görmek için adaya gidiyor. Karataş ve Yumurtalık ilçelerinin Turizm Geliştirme ve Alt Yapı Hizmet Birliği Müdürü olan Ayfun Kaplan ise,yakın zamanda Nergis adasının tanıtımı için gerekli çabanın yapılacağını belirtti.

Yorumlar (0)